S. Alksnevičius.

Sportas

Y ir Z karta sporte

Rajono visuomenės sveikatos biuras sukvietė rajono fizinio lavinimo mokytojus ir sporto trenerius į seminarą „Y ir Z kartos sporte. Darbas su jaunąja karta“. Lektorius Saulius Alksnevičius pakvietė paanalizuoti santykius su šio laikmečio – interneto ir socialinių tinklų – vaikais.

Gimę pačiame kompiuterizacijos įkarštyje vaikai – kitokie. Todėl savaime suprantama, kad ir mokymosi metodų bei būdų rasti ryšį su jais reikia ieškoti kitų. Y karta – tai vaikai, gimę 1984–2003 m. Jie tikisi galimybės augti, tobulėti ir neslepia didelių asmeninių ambicijų. Z karta – jauniausi mūsų visuomenės atstovai. Jai priklauso vaikai, gimę nuo 2003 metų. Ji dar vadinama „Google“ karta, nes nuolat ieško informacijos, domisi naujovėmis ir žino, kur jų rasti. Dažniausiai visas laisvalaikis būna susijęs su kompiuterinėmis technologijomis. Dauguma jau nuo mažens aprūpinti mobiliaisiais telefonais, planšetiniais kompiuteriais.

Kūno kultūros mokytojų tikslas – užauginti sveiką jauną žmogų – išties dažnokai lieka neišgirstas.

Seminaro metu sporto treneriams ir mokytojams buvo aktualiausia išsiaiškinti, kaip motyvuoti vaikus, kaip suburti vieningą komandą, kaip keistis pačiam ir „susikalbėti“ su auklėtiniais.

Anot S. Alksnevičiaus, svarbu bendrauti, sužinoti, kas motyvuoja vaiką, ir tą jo norą patenkinti. „Jeigu nori su šia karta susidraugauti, turi prisitaikyti. Paprastai išsireiškiant – „įlįskime į jų rūbus“. Supraskime, ką jie daro, ką veikia socialiniuose tinkluose, susirašinėkime juose ar „įmeskime“ motyvuojančių filmukų“, – dalino patarimus lektorius.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas