Kriminalai, Naujausi

Žudikas nuteistas dar kartą

Trečiadienį Kauno apygardos teisme buvo paskelbtas nuosprendis ukmergiškiui 38-erių Kęstučiui Katinui bei 27-erių Prienų gyventojui Andriui Marcinkevičiui, šiuo metu atliekantiems bausmes Kybartų pataisos namuose.

Katinas ir A. Marcinkevičius dar kartą į teisiamųjų suolą pasodinti už kartu kalėjusio nuteistojo V. M. nužudymą. Teismas nustatė, kad 2015 m. rugpjūtį Kybartų pataisos namuose, baudos izoliatoriaus kameroje, K. Katinas ir A. Marcinkevičius paguldę V. M. ant lovos pasmaugė jį chalato diržu.

Katinui už šį nužudymą skirta 14 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o A. Marcinkevičius kalėjime praleis 13 metų. Jie pripažinti pavojingais recidyvistais.

Ukmergiškis už grotų uždarytas jau 22 metus – būdamas šešiolikmetis, 1996-aisiais jis girtas užpuolė namo iš pamokų grįžtančią mergaitę, ją išžagino ir pasmaugė. Tiriant šį nusikaltimą išaiškėjo, jog K. Katinas išprievartavo ir kėsinosi nužudyti dar vieną moterį. Už šiuos nusikaltimus ukmergiškis buvo nuteistas 10 metų kalėti. Sėdėdamas Alytaus griežto režimo pataisos darbų kolonijoje jis dar kartą atėmė žmogaus gyvybę: su dviem bendrais pasmaugė už mažametės išžaginimą teistą asmenį. 2003 m., prieš pat paskelbiant nuosprendį, K. Katinas bandė pats žudytis, tačiau planas neišdegė. Kauno apygardos teismas jį nuteisė kalėti 17 metų. Iš kalėjimo nuteistasis turėjo grįžti 2018 metais. Už antro kalinio, V. M., nužudymą recidyvisto K. Katino kelias į laisvę dar gerokai pailgėjo.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas