Dainiaus VYTO nuotr.

Nuomonių telefonas

Akmuo „iškeliavo“

Dukstynos mikrorajono gyventojas apgailestavo, kad vykdant Veterinarijos gatvės rekonstrukciją nežinomomis aplinkybėmis dingo prie posūkio į S. Daukanto gatvę, šalia 75-ojo namo, gulėjęs reljefinis akmuo. „Jį dar sovietiniais laikais atgabeno kažkas iš aplinkinių namų gyventojų, – pasakojo vyriškis. – Beveik pusantro metro pločio akmenyje buvo unikalus įspaudas, primenantis įaugusias medžio šaknis, rieves. Jis puošė žalią veją, šalia buvo pastatytas suoliukas, čia rinkdavosi vyresni žmonės, vaikai. Tačiau dabar akmens nėra. Jis trukdė renovacijos darbams, todėl buvo patrauktas į šalį, o vieną dieną dingo. Matyt, kažkas išsivežė į savo sodybą…“

Kadangi akmuo nėra lengvas, vyriškio nuomone, norint jį išgabenti buvo reikalinga technika. „Gal rekonstrukciją vykdantys darbininkai ką nors žino apie tai, gal patys išsivežė?..“ – svarstė mikrorajono gyventojas.

UAB „Ukmergės keliai“ objekto vadovas Robertas Paulauskas paaiškino, jog vykdant darbus Veterinarijos gatvėje ir jos prieigose buvo iškasta bei išvežta nemažai akmenų. „Gal tarp jų galėjo patekti ir minėtas riedulys?“ – svarstė R. Paulauskas. Jis apklausė darbininkus, tačiau jie taip pat teigė nežinantys, kur dingo prie namo gulėjęs akmuo. „Už visus garantuoti negaliu. Be to, praėjusią savaitę į mane kreipėsi vienas aplinkinių namų gyventojas, teiravosi, ar jis gali pasiimti dalį iškastų akmenų. Neprieštaravau, nes jie mums nereikalingi, tik trukdo. Mes dirbame dieną, gal vakare kas išsivežė?..“ – kalbėjo objekto vadovas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Ačiū visiems padėjusiems jam sugrįžti.
  • 75 namo gyventojas :
    Jau šiandien akmuo sugrįžo į namus. Matomai kažkur ant pavasario buvo išėjęs pasivaikščioti. O gal kas nors buvo priglaudęs ar nusipirkęs. Bet akmenukas rado kelią į savo gimtas vietas
  • Anonimas :
    tai kurgi tas akmuo, pramiegojo
  • svaras žaides ant akmens vaikystėje :
    o gal akmuo kaip margutis ėmė ir išriedėjo i pono Paulausko sodybos kiemą velykų švesti.aišku kad nukniso su vadovybės žinia ir išvežė kam i sodyba ir prakalė svoločiai.paviešinkit foto ir siuličiau plačiau paskleisti info
  • Vanda is 71 namo :
    girdejau kaip tuo metu dirbantis virsininkas liepe kraut akmenus ir prie kitu akmenu buvo liepta pakraut ir sita , o pakrove ukmerges keliu ekskavatorius case , o isveze transvestos zalias sunkvezimis mersedes . dar vairuotojas o po to ir traktoristas dar kazka bande sakyt virsininkui bet tas atsake kad jam ,,PO.....,, , ir to virsininko vardas Aidas , ir girdejau kad jis turi kazkur sodyba ir ten viska nusiveze.Vairuotojas aiskus , juk turi but krovinio vaztarastis ir kokiu adresu nuveztas krovinis. Reikia rinkti gyventoju parasus ir rasyt skunda savivaldyben , o is musu policijos naudos tai kaip is ozio pieno. KAIMYNAI !!! VIENIKIMES yra ukmerges keliu direktorius tegu jis taip pat prisiima atsokomybe uz sita vagyste. ZURNALIUGOS JUM KASNIS KO MIEGAT .
  • Gyventojas :
    Gal kviečiam televiziją? Nuskambėtume per Lietuvą eilinį kartą.
  • 75 namo gyventojas :
    Kas pakrovė nuotrauką galiu pateikti, tai padarė tuo metu dirbantis ekskovatorius, jisai priklauso Ukmergės keliams. Ir kaip teisingai buvo paminėta antradienyje buvo išvežtas būtent šitas akmuo, o visi kiti iškasti dar buvo palikti kelioms dienoms. Irgi galima pateikti nuotraukas, kad namų aplinkos puošmena buvo pasiimtas vienas, o ne vykdant kompleksiškai akmenų išvežimą. Negražu taip elgtis. Žmonės puošia aplinką kur gyvena, prie daugiabučių namų ir ne tokie akmenys gyventojų pasilikti, kad grąžintų aplinką, o čia ar darbų vykdytojui, nors greičiausiai su jo nurodymu tai ir buvo padaryta, nes jis tą dieną kontroliavo vykdomus darbus. Ir galima pateikti nuotrauką.
    • Anonimas :
      labai prašau paskelbkite nuotrauką internete, savivaldybė atsisako mums padėti, o darbininkai neprisipažysta. Bendrom jėgom gal grąžinsime mūsų akmenį. Kaimynė iš 71 namo S.S.
      • Anonimas :
        Miela kaimyne,nesirupink del to akmens.Sis akmuo yra nuveztas i soda.Paciai kaimynei is 71 namo S.S. patarciau buti sazininga,nes ji turi labai ilgus pirstelius ir ilga liezuvi.Sekmes ! Kaimyne is 71 namo A.A.
      • 75 namo gyventojas :
        Čia man įkelti ne pavyks, teks eiti į redakciją ir prašyti, gal jie įkels. O jai ne kalbėjau su namo komendantu, reiks rašyti policijai pareiškimą
        • Anonimas :
          Policija nepadeda,mūsų vyrai jau buvo, paskelbkite nuotrauką laikraštije , bus įrodimas. 71 namo gyventoja
          • paaiškinu :
            policija turi padėti, yra tam bendruomenės pareigunai
      • Prijaučiantis :
        Policijai reikia rašyti pareiškimą ir ji ištirs.
  • namo gyventojas :
    Akmuo buvo isveztas antradieni (04.11 d.) iki pietu. Be spec. technikos jo negalima ikelti ir isvezti. Diena dirbo tik keli darbininkai (ekskavatorininkas, buldozerininkas, pora sunkvezimio vairuotoju). Manau kelininku vadovybe sugebes issiaiskinti asmenis, darancius geda firmos vardui ir garbei. Ir gal policijos issikisimo nereikes.
  • Anonimas :
    Nepergyvenkit, issikals kad 2017 metais darbavosi Rolandas ir parves atgal:)
    • Anonimas :
      Robertas :)
  • Anonimas :
    Kaip galima sitaip meluoti. Tas akmuo buvo paimtas dienos metu. Jis buvo paimtas vienas, kiti salia buve liko guleti dar pora dienu. To akmens be masinos ir krano nepaimsi. O cia dabar taip iskasta, kad privaziuoti gali tik patys darbininkai. Akmuo buvo pavogtas. Patys darbininkai sake, kad jie ji isveze, nes trukde darbams. Baikit meluoti, greiciau grazinkite akmeni, jeigu nenorite "sloves ant visos Lietuvos." Patikekit, mes nenusiraminsime, perskaite melagingus darbu vykdytojo komentarus.
  • Anonimas :
    tas Robertas melagis konkretus...
  • Taip pat pensininkas :
    Tikrai gaila šito akmens, jis buvo tos gatves puošmena, teko ir man prie jo pasėdėti. Čia yra gryna vagystė, nes šis akmuo buvo ne iškastas iš žemės gelmių, o jis jau puošė namų aplinką, todėl atlikus darbus turi būti gražintas. Darbų vadovo garbės reikalas yra išsiaiškinti su savo darbininkais šį atvejį, be jų stambios technikos čia niekas daugiau nedirbo negalėjo to akmens pakelti. Dėl tokio atvejo susidaro labai nekokia nuomonė : jei taip daro darbininkai tai ką daro aukštesni. O šiaip tai gerb. Albertas turėtų su to namo gyventojais parašyti kolektyvinį pareiškimą dėl akmens vagystės ir policija labai greitai išsiaiškintų.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas