Mokinukai viešėjo Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Pradinukų išvyka į Vilnių

Senamiesčio pagrindinės mokyklos pirmokai ir ketvirtokai vyko į Vilniaus kamerinį teatrą, kur stebėjo nuotaikingą spektaklį „Strakaliukas ir Makaliukas“, pagal Kosto Kubilinsko pasaką „Miško anekdotas“. Vaikus žavėjo puiki profesionalių aktorių vaidyba, šiuolaikiški kostiumai, mobilios dekoracijos bei… smagus zuikių repas.

Vėliau ukmergiškiai, „pasimatavę“ aktoriaus kėdę, išskubėjo į atsinaujinusią Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką. Lydimi gidės vaikai susipažino su bibliotekos erdvėmis ir paslaugomis, sužinojo pastato istoriją, domėjosi pirmąja lietuviška knyga Martyno Mažvydo „Katekizmu“. Vaikų skaitykloje visi patyrė neišdildomą įspūdį skaitydami netradicinėse erdvėse. „Su draugėmis išsirinkome po knygą ir jaukiai sėdėdamos ant palangės skaitėme. Pasvajojome, kad būtų nuostabu gyventi Vilniuje ir kasdieną apsilankyti modernioje bibliotekoje. Manau, kad tokią galimybę turėsiu studijuodama“, – svajojo ketvirtokė Amelija.

Apie mokinių išvyką į Vilnių papasakojusios mokytojos Nijolė Grotuzienė ir Irena Mackevičienė džiaugėsi, kad vaikai suprato, jog knygų ir teatro pasaulis yra įdomus, suteikiantis daug gerų emocijų, praplečiantis akiratį.

„G. ž.“ inform.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas