Ukmergiškiai tautodailininkai ir svečiai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Tautodailininkai pristato savo darbus

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centro dailės galerijoje atidaryta tradicinė rajono tautodailininkų paroda. Į jos atidarymo iškilmes atvyko ne tik rajono menininkai, bet ir tautodailininkai iš kitų šalies rajonų. Visus susirinkusius pasveikino savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova. Koncertavo Kultūros centro folkloro ansamblio „Pyniava“ dainininkai.

Žiūrovams pristatomi 28 rajono kūrėjų tapybos, medžio drožybos, keramikos, tekstilės, žolynų grafikos darbai. Geriausi iš Ukmergės keliaus į Panevėžyje rengiamą zoninę parodą.

Rajono tautodailininkų vadovas Rimantas Zinkevičius papasakojo, kad 2016 metais Ukmergėje buvo surengta Panevėžio zonos Aukso vainiko paroda. Geriausi darbai atrinkti į finalinį turą Jonavoje, kur R. Zinkevičius vaizduojamosios dailės srityje laimėjo antrą vietą.

Dabar veikiančioje respublikinėje jubiliejinėje parodoje dalyvauja 10 ukmergiškių. Pristatydamas parodą R. Zinkevičius paminėjo ir jauniausią rajono tautodailininkę – Antano Smetonos gimnazijos antros klasės gimnazistę Deimantę Aukštuolytę, užsiimančią medžio drožyba. 2016 metais ji tarp šalies gabiausių jaunųjų kūrėjų laimėjo Sidabrinį vainikėlį – užėmė antrą vietą.

Atidarant parodą prisiminti ir per metus Anapilin išėję rajono tautodailininkai – mezgėja Veronika Bražėnienė ir tapytojas bei medžio drožėjas Stepas Nečiūnas.

Ši paroda veiks iki balandžio pradžios. Galerijoje jau balandžio 6 dieną atidaroma širvintiškio Povilo Malinausko kalvystės ir medžio drožybos paroda „Medis kalbina geležį“.

AUTORIAUS nuotraukos

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas