A. Kacevičių (dešinėje) pasveikino P. Ruzgus.

Kultūra

Bočiai pirmininką perrinko naujai kadencijai

Emilija VAITKEVIČIENĖ

LPS „Bočiai“ Ukmergės bendrijos narė

Įvyko Lietuvos pensininkų sąjungos (LPS) „Bočiai“ Ukmergės bendrijos narių ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas, kuriame dalyvavo ne tik organizacijos nariai, bet ir svečių – LPS „Bočiai“ pirmininkas Petras Ruzgus, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriaus vadovas Stanislovas Laurinavičius.

Renginys prasidėjo tylos minute, pagerbiant Anapilin iškeliavusius bendrijos narius.

Veiklos ataskaitą pateikė bend-rijos pirmininkas Algimantas Kacevičius. Jis pasidžiaugė, kad skyriuje yra 185 nariai, kurie aktyviai dalyvauja įvairiuose organizuojamuose renginiuose. Veikia mišrus choras, vyrų ir moterų ansambliai (vadovė Zita Kviklienė), šokių ratelis „Rudenėlis“ (vadovė Virginija Butvilavičienė), liaudies dainų ansamblis „Sedula“ (vadovė Irena Grigienė), liaudiškų šokių kolektyvas „Raskila“ (vadovė Leo-kadija Staškūnienė), sambūris „Prie židinio“ (vadovė Zuzana Stunžėnienė).

Susiburti bendrai veiklai bočiai kviečiami kiekvieną mėnesį. Jie dalyvavo literatūrinėse popietėse, rajoniniuose ir respublikiniuose renginiuose, šventėse.

Surengta nemažai ekskursijų Lietuvoje, vykta ir į Lenkiją.

Nuolat bendraujama su bočių bendrijomis, veikiančiomis Rokiškyje, Naujojoje Akmenėje, Panevėžyje, Vilniuje.

A. Kacevičius dėkojo Kultūros centro vadovei Rasai Graužinienei, Kraštotyros muziejaus direktorei Vaidutei Sakolnikienei už suteiktas patalpas repeticijoms ir renginiams, taip pat nuolatiniams rėmėjams.

Bendrijos nariai pritarė pateiktai ataskaitai ir A. Kacevičių vėl perrinko vadovauti skyriui.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas