Aktualijos, Naujausi

Ukmergės pramonės parkas – sėkmingas norvegų projektas

Pašilėje įsikūręs norvegiško kapitalo įmonių kompleksas – didžiausias Ukmergės mieste. Čia veikia Norvegijos „Stafa Industrier“ grupės padaliniai: uždarosios akcinės bendrovės „Stansefabrikken“, užsiimanti lakštinio metalo apdirbimu, „Stansefabrikken Automotive“, gaminanti štampuotas automobilių detales, ir „Ukmergės pramonės parkas“, kurios veikla – patalpų nuoma. Pramonės parke įsikūrę ir UAB „Swix Sport Baltic“ – didžiausios slidžių vaško ir slidinėjimo lazdų gamintojos pasaulyje norvegų kompanijos „Swix Sport“ padalinys Lietuvoje, gaminantis slidinėjimo lazdas, UAB „Hoerbiger Vienybė“ – austrų pardavimo ir vystymo kompanija, parduodanti atsargines dalis kompresoriams ir teikianti susijusias paslaugas, UAB „Tezaurus konsultacijos“ – Vilniuje įsikūrusios įmonės padalinys, užsiimantis buhalterine apskaita, auditu, konsultavimu. Apie UAB „Ukmergės pramonės parko“ veiklą, darbo ypatybes kalbamės su generaliniu direktoriumi Olav JEGTVOLDEN.

– Kada pramonės parkas įsikūrė ir kaip apibūdintumėte jo veiklos ypatumus?

– „Stafa Industrier“ grupei nutarus įsteigti gamybinį padalinį Rytų Europoje, kompanija įmonės steigimui pasirinko Lietuvą ir Ukmergės miestą. Toks sprendimas priimtas dėl palankios geografinės padėties. Atstumas nuo miesto iki šalies sostinės Vilniaus – 75 km, iki didžiųjų Lietuvos miestų Kauno ir Panevėžio – atitinkamai 72 ir 66 km. Dėl gero susisiekimo su pagrindiniais šalies miestais ir gerai išvystytos vietos infrastruktūros ši vieta buvo optimalus pasirinkimas tiek Ukmergės pramonės parkui, tiek ir nuomininkams.

Pramonės įmonių kompleksas čia pradėtas kurti 2003 metais. Įsteigtos UAB „Ukmergės pramonės parkas“ pagrindinės veiklos kryptys – nekilnojamojo turto vystymas ir nuoma. Industriniame parke išvystyta infrastruktūra, sukurtos verslo sąlygos pagal vakarietiškus standartus užtikrina palankią darbo aplinką darbuotojams.

Šiuo metu pramonės parke išnuomota 22 000 kvadratinių metrų biuro ir gamybinių patalpų. Išnuomota viskas, tačiau turime galimybių plėtrai.

Bendrovė dirba vadovaudamasi iniciatyvumo, sąžiningumo, lankstumo, pagarbos principais. Kuriame vertę būdami paslaugūs ir patikimi partneriai savo klientams, nuolat tobulėdami ir puoselėdami sinergiją tarp savo įmonių.

– Kokius privalumus turi pramonės parko įmonės?

– Kiekvienam pasirinkusiam bendradarbiavimą su mūsų įmone siūlome daugybę bendrųjų infrastruktūros ir aptarnavimo paslaugų, kurias galima pasirinkti pagal savo poreikius. Aukšta suteikiamų paslaugų kokybė užtikrina klientų ekonominę naudą. Todėl kiekvienai bendrovei nereikia pačiai į tokias veiklas investuoti ir jas vykdyti. Dėl to patiriamos mažesnės veiklos sąnaudos, sutaupytas lėšas galima panaudoti kitiems poreikiams.

Dar vienas didžiulis teigiamas buvimo pramonės parke aspektas – galimybė čia dirbančioms įmonėms kurti sinergiją, bendradarbiauti ir tapti viena kitos klientu ar tiekėju. Visos įmonės, kurios šiuo metu yra įsikūrusios pramonės parke, jau palaiko aktyvius kliento-tiekėjo santykius su bent vienu iš nuomininkų.

Džiaugiamės turėdami erdvės plėtrai ateityje ir kviečiame naujus nuomininkus. Dirbdami Lietuvoje jau daugiau kaip 13 metų mes turime daug patirties įvairiose srityse, kuria gali pasinaudoti dabartiniai ar būsimi nuomininkai.

– Kiekviena veiklą vystanti įmonė turi savo viziją, numato ateities perspektyvas. Kokie industrinės grupės įmonės strateginiai tikslai?

– Dėsime pastangas, kad pritrauktume, motyvuotume ir išsaugotume darbuotojus. Užtikrinsime aukštą darbo kokybę, didinsime gamybos apimtis, sieksime nuoseklaus pelningumo.

Ukmergėje įkurtas pramonės parkas turi didelės teigiamos įtakos ir visos savivaldybės ekonomikai. Šiame komplekse ne tik sudaromos palankios sąlygos čionykščių bendrovių veiklai, bet ir kuriamos naujos darbo vietos, įmonės aktyviai dalyvauja visuomeniniame rajono gyvenime, aktyviai prisidėdamos prie tolesnės pažangos kūrimo. Džiugu, kad mūsų svarų indėlį pastebėjo savivaldybės vadovai – 2013 metais „Ukmergės pramonės parkui“ buvo įteiktas apdovanojimas už Ukmergės vardo garsinimą. Šia linkme ir toliau vystysime savo veiklą.

Ieškote buhalterinės paslaugos įmonės? Nordgain.lt buhalteriai jūsų paslaugoms.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Investuoti :
    Tikra tiesa, norint išsilaikyti, labai svarbus kokybės garantas, o tam nepakanka tik darbuotojų, reikaling ir speciali programinė įranga ir specialistai. Žmonės pyksta dėl mažų atlyginimų, tačiau dažniausiai tai nekvalifikuoti darbininkai, neinvestavę į save, savo išsilavinimą, bet norintys uždirbti daug. Visais laikais juodą darbą dirbantys gavo mažiausiai, nes tiesiog tinkamu laiku neinvestavo į save
  • Amber :
    Algas galėtūmėt pakelti,dirba žmonės trim pamainom už 500eur.,o gal ponai norvegai nežino,kiek uždirba išgirtojo fabriko darbininkai.Reikalavimai kokybei aukščiausi,o vidutinės algos fabrike,palyginus su kitomis Ukmergės gamyklomis,ko ne mažiausios[vidutiniai atlyginimai buvo skelbti Ukmergės spaudoje].
    • mastytojas :
      todel ir veikia pramones parkas kad algos tokios
      • Anonimas :
        O AKCININKAI NORVEGAI VIS NORI KAD DAR DAUGIAU JIEMS ATITEKTU PINIGU UZTAT SEFAS IR NEKELIA ALGU VISKAS EINA PER ID ISTAIGA BIURO MINIMUMAS

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas