„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Savaitė be patyčių pažymėta renginiais

Praėjusią savaitę visoje šalyje vyko Veiksmo savaitei be patyčių 2017 skirti renginiai. Kasmet pavasarį vykstanti akcija buvo paminėta ir Ukmergės mokyklose.

Kovo 21-ąją Dukstynos pagrindinė mokykla, skatindama ne tik didesnį vaikų tarpusavio bendravimą klasėje ar savoje mokykloje, į svečius pas save pasikvietė Jono Basanavičiaus gimnazijos auklėtinius. Aktų salėje vyko „Bičiulių“ apskrito stalo diskusija „Mes už draugiškumą 365 dienas per metus“.

Kelios dešimtys skirtingų mokyklų moksleivių diskutavo apie tai, ką jiems reiškia draugiškumas, draugai. Atsitiktine tvarka jaunuolius suskirsčius į grupes, jie ant spalvoto popieriaus lapo paruošė nedidelę prezentaciją apie tai, ką jiems reiškia žodis „atsakomybė“. Vėliau jau tarpusavyje kiek daugiau pabendravę mokiniai žaidė judrų žaidimą „Autobusas“. Jo tikslas – pažinti save ir savo draugą. Visą renginį vedė Dukstynos pagrindinės mokyklos psichologė Indrė Gumbaragienė.

Visos savaitės be patyčių dienos Dukstynos mokykloje turėjo savo pavadinimus. Kovo 20 d. – Atsiprašymo diena, kovo 21 d. – Draugų diena, kovo 22 d. – Šypsenos diena, kovo 23 d. – Gerų darbų diena ir kovo 24 d. – Apsikabinimų diena.

„G. ž.“ inform.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas