Sportas

Pusfinalio serijos rezultato išlyginti nepavyko

Šeštadienį Ukmergėje „Olimpas“ turėjo galimybę išlyginti pusfinalio serijos rezultatą. Palaikyti Ukmergės krepšinio ekipos susirinko pilna Technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekso salė. Savo palaikymo komandą turėjo ir svečiai – kartu su varžovų ekipa atvyko ir kelios dešimtys geltonai ir juodai pasidabinusių Tauragės krepšinio fanų. Taigi, mūšis vyko ne tik tarp krepšininkų, tačiau ir tarp sirgalių.

Antrame pusfinalio mače ukmergiškiai sirgaliai džiaugėsi pamatę apšylantį E. Rogačiovą bei pirmose varžybose susižeidusį Andrių Juknevičių, kuris taip pat ruošėsi išbėgti į aikštę. Labai svarbiose rungtynėse abi komandos susirungė savo gretose turėdamos stipriausius žaidėjus.

Vos teisėjams išmetus pirmąjį ginčo kamuolį prasidėjo tikra kova. Aikštėje vyravo gynybinis krepšinis – abi komandos geriau gynėsi nei puolė. Sužaidus pusę mačo tauragiškiai pataikė vos 2 tritaškius iš 16, „Olimpas“ – vieną iš aštuonių. Švieslentėje degė 26:24 ukmergiškių naudai. Nedidelę persvarą olimpiečiai išlaikė ir trečiame kėlinyje.

Įtemptoje dvikovoje viskas sprendėsi paskutiniame kėlinuke. „Olimpas“ pirmomis jo minutėmis buvo susikrovęs penkių taškų pranašumą ir turėjo dvi galimybes jį dar labiau padidinti, tačiau jomis nepasinaudojo. Tauragiškiai nepasidavė ir labai greitai mūsų pranašumą panaikino. Šiose klampiose varžybose laimėjo ta komanda, kuri sugebėjo pirma rasti lengvesnius kelius taškų link. Būtent tai tauragiškiams ir pavyko padaryti ketvirtame kėlinyje. Per paskutines dešimt minučių jie pelnė 26 taškus, „Olimpas“ į tai atsakė 15.

Nors dėl kelių varžovų klaidų intriga išliko iki pat mačo pabaigos, Tauragės krepšinio klubas pergalės iš savo rankų nepaleido. Galutinis rezultatas – 62:55 tauragiškių naudai.

Daugiausia taškų „Olimpo“ gretose pelnė P. Joneliūnas – 12, D. Zupkauskas pridėjo 11.

Po šio pralaimėjimo „Olimpas“ atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Serijoje iki trijų pergalių atsiliekame 0:2, kitas mačas vyks ketvirtadienį Tauragėje. Jei mūsiškiams išvykoje pavyktų iškovoti pergalę, ketvirtosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos balandžio 1 dieną Ukmergėje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Viltis gyva!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas