Nuomonių telefonas

Lygino duobes – užpylė šaligatvį

Žiedo gatvės 3 namo gyventoja skundėsi, kad skalda buvo užpiltas šaligatvis, kuriuo nuolat vaikšto daug žmonių: „Vėlų rudenį, prieš užšąlant, buvo atvežta skaldos, ja užpiltos ne tik duobės aplinkui konteinerių aikštelę bei keliukas palei mūsų namą, bet ir šaligatvis. Didžiausia bėda, kad skalda labai stambi, ir tokiu paviršiumi sunku eiti. Vaikai negali per ją važinėti dviratukais, akmenys gadina avalynę. Namo gyventojai visą žiemą buvo priversti eiti per pievutę arba kelio viduriu. Tačiau čia nuolat važiuoja mašinos, todėl nesaugu… Laukiame, kad tie, kurie skaldą išpylė, ištaisytų savo broką.“

Moteris taip pat mano, kad prieš lyginant duobes tokia stambia skalda reikėjo atsiklausti ir namo gyventojų nuomonės.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė teigė, kad tvarkyti laikraščio skaitytojos minimą įvažiavimo į kiemus atkarpą prireikė, nes čia rudenį žiojėjo gilios duobės. Dėl prasto kelio ypač skundėsi UAB „Ekonovus“ vairuotojai, kurie nuolat važiuoja į tarp daugiabučių esančią konteinerių aikštelę išvežti atliekas.

„Kadangi įvažiavimas anksčiau buvo asfaltuotas, o dabar danga išdaužyta, nusprendėme duobes užpilti ne žvyru, o stambia skalda, kuri ilgiau išsilaiko. Be to, ji skirtingai nei žvyras nedulka, o tai šalia gyvenamųjų namų aktualu“, – sakė seniūnė.

Šiuos darbus atliko seniūnija. Z. Pečiulienė patikino, jog apie užpiltą šaligatvį į ją niekas nesikreipė: „Nuvažiuosime, pažiūrėsime, jei iš tiesų šaligatvis yra užpiltas, nuvalysime.“

Kalbėdama apie duobėtus įvažiavimus bei gatves miesto seniūnė neslėpė, kad „padėtis yra tragiška“. Jos teigimu, apie 20 kilometrų mieste esančių gatvių yra žvyruotos. Beveik visoms šioms gatvėms ir įvažiavimams reikalingas kapitalinis remontas. O tam prireiktų ne tik didžiulių lėšų, bet ir laiko.

„Gatvių bei įvažiavimų remontas yra aktualiausia problema. Ją išspręsti viena miesto seniūnija nepajėgi. Dėl to turi būti priimtas rajono valdžios sprendimas. Galiu pažadėti, kad tai, kas priklauso nuo seniūnijos, bus daroma. Balandžio mėnesį prasidės asfalto duobių taisymas, kai tik pradžius ir leis oro sąlygos, gatvės bus greideriuojamos“, – sakė Z. Pečiulienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas