Dainiaus VYTO nuotr.

Nuomonių telefonas

Renovuotus vartus vėl teks tvarkyti?

Sulaukėme telefono skambučio dėl Pašilės kapinių vartų. Ukmergiškis teigė, kad mažiau nei prieš pusę metų vartai buvo suremontuoti. Tam išleista nemaža pinigų suma. Deja, po žiemos „tinkas byra, plytos eižėja“.

„Kas bus toliau, jei remontas neatlaikė nė pusės metų? Nejau ir vėl vartus reikės iš naujo restauruoti ir tam dar kartą skirti pinigų? O gal tai statybininkų brokas, kurį jie turės ištaisyti?“ – mintimis dalijosi vyras.

Laikraštyje jau esame rašę, kad Pašilės kapinių lankytojai ir aplinkiniai gyventojai avarine 1891 metais statytų kapinių vartų būkle skundėsi kelerius metus. Nusprendus, kad vartus, kurie pripažinti ypatingu statiniu ir nuo 2007 metų įtraukti į Kultūros vertybių registrą, būtina renovuoti, pradėti vykdyti viešieji pirkimai. Konkursą Pašilės kapinių tvoros vartų tvarkymo darbams atlikti teko skelbti net tris kartus. Pagaliau 2016 m. rugpjūtį pasirašyta sutartis su konkursą laimėjusia UAB „Avona“. Įmonė įsipareigojo darbus atlikti per pusę metų. Už tai rajono savivaldybė turėjo sumokėti beveik 39 tūkst. eurų. Kauno bendrovė Pašilės kapinių tvoros vartų tvarkybos darbus baigė lapkričio pirmoje pusėje.

Rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistė Sonata Vitaitė paaiškino, jog „savivaldybės administracijai yra žinomas vartų apatinės dalies mūro siūlių kalkinio skiedinio byrėjimo brokas, atsiradęs dėl darbų netinkamomis oro sąlygomis. Oro temperatūrai nukritus žemiau nulio, skiedinys paprasčiausia pradėjo byrėti“. Ji patikino, jog šis brokas yra užfiksuotas techninio prižiūrėtojo, o UAB „Avona“ pateikė garantinį raštą, kuriuo įsipareigoja 2017-04-15 – 2017-05-15 sutvarkyti šalčio pažeistas siūles.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • aaa :
    O kur dingo kapinių originalus metaliniai vartai?
    • Nežiniukas :
      papuošė kažkieno namus...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas