Pixabay.com nuotr.

Kriminalai

Prieš teismą stojo neblaivus vairuotojas

Įsigaliojus naujajam Administracinių nusižengimų kodeksui už vairavimą išgėrus taikoma baudžiamoji atsakomybė. Nuo šių metų asmeniui, vairavusiam transporto priemonę ir kurio neblaivumas yra daugiau negu 1,5 promilės, tenka atsidurti teisme. Kaip „Gimtąją“ žemę informavo Ukmergės rajono apylinkės teismo administracijos sekretorė, atstovė ryšiams su visuomene Dovilė Mikalauskienė, po įsigaliojusių naujovių teismą yra pasiekusios trys tokios baudžiamosios bylos, viena jų jau išnagrinėta.

Pagal LR Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šį mėnesį Apylinkės teismas vieną neblaivaus vairuotojo bylą jau išnagrinėjo ir priėmė baudžiamąjį įsakymą. Alkoholio matuokliu vairuotojui buvo nustatytas 1,98 promilės girtumas, tuo tarpu po kraujo tyrimo kraujyje užfiksuota mažiausia koncentracija – 2,76 promilės etilo alkoholio.

Sausio 23-ąją rajono Policijos komisariato pareigūnams sustabdžius automobilį „Toyota“ paaiškėjo, kad jį vairavo neblaivus 1987 metais gimęs vyras. Transporto priemonė, kuria važiavo kaltinamasis, registruota kito asmens vardu. Automobiliu, kaip paaiškėjo, vyras pasinaudojo be savininko žinios. Po įvykio „Toyota“ buvo priverstinai nuvežta į automobilių saugojimo aikštelę.

Kadangi kaltinamasis visiškai pripažino savo kaltę dėl jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos ir nuoširdžiai gailėjosi, už padarytą nusikalstamą veiką jam skirta 26 MGL dydžio piniginė bauda ir baudžiamojo poveikio priemonė – dvejiems metams uždrausta naudotis specialiąja teise (vairuoti transporto priemones). Po teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo transporto priemonė bus grąžinta teisėtam savininkui.

Kitos baudžiamosios bylos dėl vairavimo išgėrus dar laukia teismo verdikto.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas