Savivaldybė užsimojo teritoriją, kurioje nemažai metų laikinai sandėliuojamos panaudotos padangos, netrukus išvalyti ir ateityje saugoti nuo teršėjų.

Nuomonių telefonas

Prie aplinkkelio – kalnai padangų

„Artėja pavasaris. Kai tik pradžius, piktadariai degins žolę. Nereikia aiškinti, kiek tokie gaisrai gali padaryti žalos – aplinkai, gamtai, žmonėms. Gyvenu Pramonės rajone ir eidamas į garažą kaskart su nerimu nužvelgiu apleistoje teritorijoje už Autobusų parko sparčiai didėjančią padangų krūvą. Tai tarsi parako statinė. Aplinkui – pernai nešienauta pieva. Jei išdžiūvusią žolę kas uždegtų, pasekmės neprognozuojamos…“ – tokiomis nerimo mintimis pasidalijo ukmergiškis Arūnas. Vyriškis teigė nesuvokiąs, kaip galima tokioje teritorijoje, kurios pašonėje daugybė garažų, sandėliuoti grėsmę keliančias senas padangas. Kodėl niekas nesirūpina jas išgabenti?

Šį skaitytojo klausimą perdavėme rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėjai Vilijai Grabauskienei. Ji paaiškino, jog keliems savininkams priklausančiame privačiame žemės sklype panaudotos padangos pagal susitarimą laikinai sandėliuojamos nuo 2011 metų.

„Čia suvežamos iš rajone esančių konteinerinių aikštelių surinktos padangos. Kai jų sukaupiame, rengiamas viešasis pirkimas ir padangos išgabenamos utilizuoti. Dabar jau esame įvykdę pirkimą, vyksta vertinimo procedūros ir, manau, netrukus teritorija bus išvalyta“, – tikino vedėja.

V. Grabauskienė taip pat teigė, kad į minėtą teritoriją padangas savavališkai gabena gyventojai, čia jomis atsikrato autoservisai. Tai patvirtina skaičiai. Mat kasmet utilizuoti išgabenama žymiai daugiau padangų nei surenkama iš aikštelių.

Pasak vedėjos, ateityje tikimasi tokius pažeidėjus pričiupti: „Šį pavasarį išgabenus padangas ir išvalius aikštelę bus imamasi priemonių, kad teritorija būtų apsaugota nuo piktavalių ir teršėjų.“

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja paaiškino, kad iš Ukmergės rajono gyventojų nereikalingas padangas nemokamai priima didelių gabaritų atliekų aikštelė, esanti Gerseniškių g. 5. Per metus lengvojo automobilio savininkas gali priduoti keturias padangas. Perkant naujas padangas, senąsias privalo priimti jas parduodančios įmonės. Jos įpareigotos priimti tiek senų padangų, kiek klientas perka naujų. Keičiant padangas automobilių servise, senosios priimamos nemokamai.

Už atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimų pažeidimus, jeigu dėl to nepavojingomis atliekomis buvo užteršta aplinka (ATPK 51/3 str.), numatytas įspėjimas arba bauda nuo 28 iki 4 344 Eur. Užteršus aplinką pavojingomis atliekomis numatytos sankcijos nuo 86 iki 8 688 Eur.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas