Prie gausios jaunuolių komandos prisijungė ir Ukmergės samariečiai.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Tiesa padarys jus laisvus

Jolita STANKAITIENĖ

Lietuvos samariečių bendrijos Ukmergės skyriaus pirmininkė

Šiaulių vyskupijos Pastoracijos patalpos nuo ankstaus šeštadienio ryto buvo pilnos jaunų veidų ir jaunatviško juoko. Čia vyko Lietuvos jaunųjų samariečių forumas tema „Tiesa jus padarys laisvus“.

Prie gausios, daugiau nei 100 jaunuolių, komandos prisijungė ir Ukmergės jaunieji samariečiai. Kvietimai į renginį buvo paruošti su nedidele intriga, todėl nuvykome nežinodami, kas mūsų laukia.

Daugelis nebuvome girdėje, kas yra Pastoracijos centras. Čia yra įsikūrusi Šiaulių vyskupijos kurija, Katechetikos, Jaunimo, Šeimos ir Evangelizacijos centrai. Į maldą pasinerti galima Maldos kambaryje bei Šv. Kazimiero koplyčioje. Centre veikia knygynas, kavinė, svetainė. Viskas įrengta siekiant sėti tikėjimo, vilties ir meilės sėklas, kad pasaulis ir kiekvieno mūsų kasdienybė taptų geresnė ir gražesnė.

Ši vieta renginiui pasirinkta neatsitiktinai – keliose Šiaulių gimnazijose ir progimnazijose veikia jaunųjų samariečių būreliai, kurių veikloje dalyvauja per 100 jaunuolių. Pirmiausia, jie, perėmę krikščioniškomis vertybėmis grįstą gyvenimo būdą, mokosi tolerancijos, atsakingumo ir pareigingumo. Ir, žinoma, atlieka gerus samarietiškus darbus.

Dar renginiui neprasidėjus visiems rankas spaudė ir sveikinosi Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, kuris tą pačią dieną Katedroje buvo apdovanotas Šiaulių miesto Šviesuolio nominacija. Jauniesiems samariečiams vyskupas kalbėjo, koks prasmingas samarietiškas šūkis „Skubėkime daryti gera“. Bet svarbiausia, patiems būti geriems, stebėti save, kaip mes bendraujame su aplinkui esančiais, ar mylime ir gerbiame tėvus, senelius, draugus… Ir tik būdami patys geri, galime dalintis tuo su kitais. „Būkite pilni meilės ir gėrio“, – jaunimui linkėjo vyskupas.

Po gražių palinkėjimų prasidėjo tikras darbas. Viskas buvo suplanuota minutės tikslumu. Žaidimai, diskusijos, debatai…

Paskaitą „Pažinsite tiesą ir tiesa padarys jus laisvus“ skaitė lektorius Artūras Šiukšta. Pranešėjas kalbėjo apie narkotikų, alkoholio ir kitas priklausomybes, paaiškino, kaip nebūti nuo jų priklausomiems, atkreipė dėmesį, kur tėvai padaro pradines klaidas auklėdami vaikus. Taip pat atkreipė dėmesį į marketingines gudrybes, kurios skatina šių produktų vartojimą. Jaunimui buvo pateikta daug statistikos. Akcentuota, kaip svarbu sveika gyvensena, moralinės bei dvasinės vertybės, socialinė atsakomybė, savanorystė…

Šiaulių samariečiai parodė trumpą vaidinimą: vyksta gimtadienis, susirinkęs jaunimas pradeda švęsti… Ir kaip gi čia be alkoholio?.. Bet kaip ir realiame gyvenime, atsiranda nors vienas, kuris atsisako išgerti. Jis lieka nesuprastas ir dar bandoma jį įkalbėti „nebūti balta varna“. Veiksmas stabdomas, sudaromos 10 jaunimo grupių, kurios vaidinimą turėjo pratęsti ir išspręsti susidariusią situaciją.

Kiekvienos grupės pratęstas vaidinimas buvo labai jaudinantis, kadangi tai buvo paties jaunimo mintys ir supratimas, kas gali atsitikti vartojant alkoholį ar narkotikus. Kartu buvo ir daug juoko. Tai – ir komandinis darbas, apjungiantis jaunuolius iš skirtingų miestų, su skirtingais charakteriais ir pažiūromis.

Šiaulių samariečiams dėkodami už prasmingą dieną su žmonėmis, kurie skatina būti geriems ir daryti gerus darbus, atsisveikinome iki kitų metų susitikimo Radviliškyje.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas