„Vaikystės“ choras dalyvaus finale.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Jaunimas

Prasmingai paminėta šventė

Milda TITENYTĖ

Įdomiai ir šventiškai Taujėnų gimnazija minėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Vietoj pamokų šventės išvakarėse vyko nepamokinės veiklos diena „Pažinkime gimtąjį kraštą“. Ji buvo skirta artėjančiai datai ir lietuvių kalbai, nes nuo vasario 16 iki kovo 11 dienos šalyje tęsėsi Lietuvių kalbos dienos.

Mokiniai atliko įvairias kūrybines ir pažintines veiklas. 5–8 klasės rinko iš žodynų retai vartojamus ar jiems nežinomus žodžius, iš kurių sukūrė kompozicijas „Gimtosios kalbos lobynas“. Gimnazistai domėjosi kalbos istorija, skaitė mokslinę literatūrą ir sukūrė plakatus apie žymiausius Lietuvos kalbininkus. Tradiciškai šią dieną įvyko konkursas ,,Lietuvos istorijos žinovas“, kuriame dalyvavo visi mokiniai, išskyrus pradinukus, nes jie tuo metu kartu su muzikos mokytoja dainavo ir žaidė lietuvių liaudies žaidimus. Vyresniųjų klasių mokinius maloniai nustebino dar viena veikla – „Dailyraščio konkursas“, o pradinukams, žinoma, tai nebuvo naujiena.

Po konkursų ir veiklų mokiniai galėjo aptarti savo darbo rezultatus bei mokyklos erdvėse apžiūrėti plakatus, kompozicijas. Po ilgosios pertraukos visi susirinkę į aktų salę iškilmingai sugiedojo Lietuvos himną, pradinių klasių mokiniai parodė kompoziciją „Skambėk, lietuviškas žodi“. Tada prasidėjo ilgai lauktas „Chorų karų“ II turas. Šį kartą klasių kolektyvai dainavo apie Lietuvą, laisvę, skambėjo įvairių žanrų dainos. Pasirodymus vertino jau iš pirmo turo pažįstama vertinimo komisija, kuri pastebėjo, kad šį kartą mokiniai dar geriau pasiruošė, nes ir kova aršesnė – turės pasilikti tik keturi chorai. Žiūrovams taip pat buvo linksma ir įdomu balsuoti už savo favoritus. Susumavusi pirmo ir antro turo rezultatus komisija paskelbė nugalėtojus – „Vaikystės“ ir „Abiturientų“ chorus. Į finalinį turą taip pat pateko ,,Burbuliukų“ ir ,,Vėjavaikių“ chorai, o likusieji gavo paguodos prizus ir jau atsisveikino su konkursu.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas