Iš dešinės – J. Songaila, M. Džiovenis ir R. Vaičiūnas.

Sportas

Dalyvavo Jonavoje vykusiame tradiciniame bėgime

Kovo 11-osios proga Jonavoje surengtas tradicinis – 28-asis – bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“, kuriame dalyvavo ir trys sportininkai iš Ukmergės. Mūsų rajonui atstovavo bėgikai Juozas Songaila, Medardas Džiovenis ir Robertas Vaičiūnas. Jie bendraminčių būryje paminėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir išmėgino savo jėgas varžybose.

Prie starto linijos stojo daugybė bėgimo entuziastų ne tik iš visos Lietuvos. Šįkart būta ir NATO karių iš JAV, Belgijos, Nyderlandų, Vokietijos, Prancūzijos.

Bėgikai varžėsi dviejose trasose – vaikai ir jaunimas turėjo įveikti 3 km 400 m atkarpą, suaugusieji, labiau patyrę – 15 km. Pastaroji yra vienintelė Lietuvoje Europos bėgimo asociacijos sertifikuota trasa. Joje varžėsi 500 dalyvių, o finišavo 428 bėgikai, tarp kurių buvo ir ukmergiškiai. Šio bėgimo dalyvių ir prizininkų apdovanojimas vyko naujoje Jonavos sporto arenoje. Prieš tai bėgikai, miestelėnai ir miesto svečiai buvo pakviesti dalyvauti patriotiškoje eisenoje Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo J. Songaila, šis bėgimas, tai antras 2017 metų tarpklubinės Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos (LBMA) taurės etapas. Iš viso jų yra trylika, paskutinis vyksta spalio mėnesį Rumšiškėse. Dabar mūsų sportininkai ruošiasi trečiam LBMA etapui ir balandžio 8-ąją Panevėžyje bėgs 10 km atkarpą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas