Asociatyvinė pexels.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Kodėl neskiriama pinigų gyvūnų globėjams VšĮ „Klajūnas“?

„Nuomonių telefonu“ sulaukėme moters skambučio. Irena prisistačiusi skaitytoja sakė, jog džiaugiasi daugeliu valdžios įvykdytų darbų, tačiau pastebėjo ir problemą. Neseniai pasiligojo moters kaimynė, kuri augino šunį ir dėl prastos sveikatos nebegalėjo jo prižiūrėti. Todėl buvo nuspręsta kreiptis į rajone beglobių gyvūnų priežiūra užsiimančią VšĮ „Klajūnas“.

„Žmonės iš ten atvyko labai greitai. Pakalbėjus su jais paaiškėjo, kad tai – savanoriai, prižiūrintys ir mylintys gyvūnus tik iš idėjos, o savivaldybė beglobių gyvūnų priežiūrai neskiria nė kiek lėšų. Prieš keletą metų girdėjau, kad tam pačiam reikalui savivaldybė atseikėdavusi didžiulius pinigus. Kodėl to nebėra? Kodėl nesirūpinama tais, kurie savo širdį atiduoda prižiūrėdami paliktus, paklydusius ar nebeturinčius šeimininkų keturkojus?“ – teiravosi moteris.

Šį klausimą pateikėme rajono savivaldybės atstovei spaudai Daivai Zimblienei ir gavome atsakymą: „Ukmergės rajono savivaldybės šiems metams patvirtintame biudžete benamių šunų ir kačių kontrolės programai, kurią vykdo Ukmergės miesto seniūnija, yra skirta 9 tūkstančiai eurų. Pernai minėtos programos vykdymui buvo išleista 8 tūkstančiai eurų.

Už šiuos pinigus seniūnijos darbuotojas pagal gautus pranešimus sugauna ir į VšĮ „Klajūnas“ pristato valkataujančius gyvūnus. Ukmergės miesto seniūnija su VšĮ „Klajūnas“ yra sudariusi sutartį ir už kiekvieną beglobį gyvūną sumoka vienkartinį pristatymo mokestį.

Anksčiau valkataujančius gyvūnus trejus metus iš eilės gaudė ir prižiūrėjo bendrovė „Ukmergės butų ūkis“. Pasibaigus su šia įmone pasirašytos sutarties terminui, savivaldybė jos nepratęsė. Toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad bešeimininkių gyvūnų gaudymo ir priežiūros sąnaudos pareikalavo didžiulių išlaidų.“

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    butina paremti sia istaiga....galbut daryti kai kokius renginius....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas