Šokėjai ėjo ratelius.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Žiemą vijo ir būrys gervių…

Giedrė ŠATAITĖ

Antradienį aikštėje prie Kultūros centro gausus ukmergiškių būrys vijo žiemą. Pakviesti Kultūros centro darbuotojų, jie šventė Užgavėnes.

Visas linksmybes rikiavo Gaspadinė (Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė). Skambėjo folkloro ansamblio „Pyniava“ tranki muzika, dainininkai kvietė į ratelius, smagiai polkutei.

Užgavėnėse netrūko persirengėlių.

Užgavėnėse netrūko persirengėlių.

Klykaudamos bei kleketuodamos į šventę „atskrido“ ir mediniais judančiais snapais ukmergiškius pasveikino pavasario pranašai – gervės, po to „paukščiai“ išskubėjo tolyn. Į Užgavėnių šventę mieste jos atkeliavo pirmą kartą, tačiau anksčiau gervės Ukmergės krašte buvo mėgstamiausi šios šventės personažai.

Žinoma, ir Kanapinis su Lašininiu susikibo, tačiau aršiai nesikovė, Kanapinis labai korektiškai savo varžovą išstūmė iš bendro rato…

Nors Morė buvo ir labai daili, vis dėlto ją prarijo laužo liepsnos.

Kadangi vienas svarbiausių šios šventės akcentų – blynai, pasirūpinta, jog ukmergiškiai gerai užsigavėtų. Jie galėjo skanauti įvairiausiais būdais paruoštų šių skanėstų – ir vienų, ir su visokiais priedais. Miestelėnų pamaitinti atvyko net Laumėnų bendruomenės nariai – jie ne tik prikepė blynų, bet vaišino ir šiupiniu. „Kurėnų užeigos“ šeimininkai atskubėjo su visa įranga – didžiule keptuve ir krosnimi, atsivežė pagal ypatingą receptą paruoštą tešlą ir čia pat, vietoje, kepė bei dalijo garuojančius skanumynus.

Morę prarijo laužo liepsnos.

Morę prarijo laužo liepsnos.

Savo išmonę rodė ir savivaldybės administracijos darbuotojai, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos, rajono Vartotojų kooperatyvo kolektyvai, pasiūlę įvairiausių rūšių blynų.

Gaspadinės paraginti sotūs ir tuo metu saulutės spindulių pamaloninti susirinkusieji smagiai leido laiką, noriai vykdydami linksmas užduotis, įsisukdami į šokio sūkurį ir džiaugdamiesi, kad jau baigėsi žiema ir artėja šiltasis metų laikotarpis…

Dainiaus VYTO nuotraukos

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas