Jubiliejų UAB „SMD“ darbuotojai šventė su gera nuotaika.

Aktualijos

Penkiasdešimt sėkmingos veiklos metų

Praėjusį penktadienį, prieš vidurnaktį, Ukmergės padangę nušvietė fejerverkai. Tokiu ryškiu akcentu uždaroji akcinė bendrovė „Statybos montavimo darbai“ (SMD) pažymėjo savo veiklos penkiasdešimties metų sukaktį.

Įmonė įkurta 1967 metais

Rajone tokių sėkmingai veikiančių „ilgaamžių“ nėra daug – permainingi istoriniai laikotarpiai ne vieną įmonę paskandino reformų, permainų sūkuriuose.

Kaip pasakojo SMD direktorius, dvidešimtį metų bendrovei vadovaujantis Valdas Petronis, šios įmonės pirmtakė „Kilnojamoji statybos darbų kolona“ (KSDK) buvo įsteigta 1967-aisiais. Jos pagrindinė veiklos sritis – santechnikos įrenginių montavimo darbai ne tik Ukmergės, bet ir aplinkiniuose Širvintų, Molėtų rajonuose.

Sunkmetis paskatino ryžtingiems žingsniams

1990 metais Lietuvai atgavus nepriklausomybę, didžioji dauguma gamybos įmonių buvo privatizuotos. 1993-aisiais KSDK tapo akcine bendrove, buvo pavadinta „Statybos montavimo darbai“.

V. Petronis bendrovei pradėjo vadovauti 1997 metais, būdamas 25-erių. Tai buvo sunkus metas įmonėms, kadangi jaunai valstybei kilo daug ekonominių sunkumų, be to, artėjo Rusijos, kuri turėjo didžiulę įtaką mūsų šalies ekonomikai, krizė. Pašnekovas teigia, kad vis dėlto buvo kupinas ryžto išlaikyti veikiančią įmonę ir jos darbuotojus. Jaunas vadovas suprato, kad šį tikslą galima pasiekti tik suradus naujų rinkų Lietuvos didmiesčiuose, nes rajone pakankamai darbų nebuvo.

„Vykau į Vilnių, Kauną, Klaipėdą, kitus miestus, ieškojau klientų ir su jais tariausi dėl būsimų darbų. Nors vyresni, didelę darbo patirtį turintys užsakovai iš pradžių žvelgė su nepasitikėjimu, vis dėlto po truputį užsakymų daugėjo“, – prisimena direktorius.

V. Petroniui įteiktas „Gazelės“ laureato diplomas.

V. Petroniui įteiktas „Gazelės“ laureato
diplomas.

Sėkmės garantas – atsakingas požiūris į darbą

Ir priduria, kad vienas pagrindinių sėkmės garantų – atsakingas požiūris į darbą: „Stengiamės laiku įvykdyti sutartis, darbus atlikti kokybiškai. Visada atsižvelgiame ir į užsakovų pageidavimus.“

V. Petronis įsitikinęs, kad dėl to bendrovė nepajuto 2009 metais šalį užgriuvusios krizė padarinių, nes turėjo pakankamai užsakymų.

Direktorius teigia, jog gerus rezultatus lėmė ir ilgamečiai, profesionalūs darbuotojai: „Įvairiais veiklos laikotarpiais teko atlikti ne tik žinomus, įprastus darbus, bet ir pradėti naujus, tai reikalavo inžinerinio personalo ypatingo sutarimo, tarpusavio supratimo. Džiugu, kad prie šių patyrusių darbuotojų prisijungia ir perspektyvaus jaunimo, tad tai užtikrina vykdomos veiklos tęstinumą.“

Dabar UAB „SMD“ yra 53 darbuotojai.

Turi kuo pasidžiaugti

Apibendrinant pusšimčio metų veiklą, bendrovė turi kuo pasidžiaugti. UAB „Statybos montavimo darbai“ visus penkis dešimtmečius veikė toje pačioje gamybinėje bazėje, tačiau per šį laikotarpį žymiai pasikeitė pastatų ir išorė, ir vidus: patalpos atnaujintos, darbo vietos – modernios, kompiuterizuotos.

„Net sunku išvardinti visus objektus, kuriuose yra dirbę mūsų specialistai. Atlikome elektrotechnikos darbus, montavome šildymo, vėdinimo, kondicionavimo sistemas, nuotekų, kanalizacijos įrenginius viešosios paskirties, pramonės, gamybos, energetikos, ūkinės veiklos objektuose. Mūsų klientai Ukmergėje – gamykla „Narbutas ir Co“, bendrovės „Systemair“, „Stansefabrikken“, pastaruoju metu montavome inžinerines sistemas prekybos centre LIDL. Daug užsakymų turime ir didmiesčiuose“, – pasakoja vadovas.

UAB „SMD“ sulaukė ir įvertinimų – 2013, 2014 ir 2015 metais tapo laikraščio „Verslo žinios“ rengiamo smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių konkurso „Gazelė“ laureatais. Skiriant šį titulą labiausiai atsižvelgiama į tai, koks yra apyvartos šuolis, taip pat įmonė turi tvarkingai mokėti įstatymais numatytus mokesčius ir kasdienėje veikloje vadovautis geros verslo praktikos principais.

UAB „Statybos montavimo darbai“ – viena dosniausių rėmėjų rajone. „Penkerius metus buvome Tarptautinio būgnų ir perkusijų festivalio mecenatai, rėmimo sutartis pratęsta dar trejų metų laikotarpiui – iki 2019-ųjų, esame miesto šventės rėmėjai, neatsisakome padėti vaikų lopšeliams-darželiams, mokykloms, maldos namams, sporto kolektyvams ir kitiems, kurie paprašo pagalbos“, – sako V. Petronis.

Jubiliejų pažymėjo du kartus

Jubiliejų bendrovė pažymėjo du kartus – šventę surengė darbuotojams, taip pat į susitikimą pakvietė partnerius, rajono įstaigų vadovus, kitų svečių.

Kraštotyros muziejuje vykusiame renginyje buvo parodytas filmas apie įmonės istoriją, veiklą. Susirinkusieji išsakė daug sveikinimų ir linkėjimų bendrovės vadovams toliau sėkmingai tęsti darbus.

V. Petronis svarbiausiems partneriams, su kuriais bendradarbiaudama UAB „Statybos montavimo darbai“ vykdė savo veiklą, įteikė sidabro medalius.

Asmeninio archyvo nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas