Grupė ,,Talalynė“ į žaidimus, šokius įtraukė ir žiūrovus.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Vilties ir laisvės skrydžio palytėti

Šventinio renginio metu savo autorinę kūrybą skaitė Ala Romanova. Muzikiniais akordais džiugino Elzė Ališauskaitė, pritariamuoju vokalu – Austėja Ališauskaitė, mušamaisiais – Tomas Gelūnas. Taip prasmingai ir jautriai susirinkusieji prisilietė prie slapčiausių širdies kertelių ir apmąstė savo santykį su Lietuva, brangia tėvyne.

Valų kaimo bendruomenės pirmininkė Angelė Jokubynienė dėkojo už Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos skirtą paramą projektui „Kaimas dar gyvas“. Jo tikslas – puoselėti ir plėtoti Valų kaimo bendruomenės etnokultūrines tradicijas ir papročius. Būtent paramos dėka saviveiklininkai Lietuvos gimtadienį šventė pasipuošę tautiniais kostiumais. Susirinkusių svečių ausis džiugino įsigytų instrumentų skleidžiama melodija. Tai liaudies meistro pagamintos devynių stygų kanklės, tradicinis būgnas, terkšlė ir kleketas. Taip pat buvo įsigytas tambūrinas, agogo, kastanjetės, marakasas, kahonas, žvangutis, kiaušinis „Dunlop“. Visi susirinkusieji buvo maloniai kviečiami prisijungti prie kolektyvo, siūlyti savo idėjas, ką daryti, kad Valų kaimo bendruomenėje būtų gera gyventi.

Po folkloro grupės ,,Talalynė“ pasirodymo į žaidimus, šokius įtraukti ir žiūrovai.

Taip prasmingai ir nuotaikingai, visi kartu – vaikai, jaunimas bei vyresnioji karta – Valų kaimo bendruomenės namuose paminėjo Lietuvos gimtadienį. Visi skirstėsi pakylėtos nuotaikos, vilties ir laisvės skrydžio palytėti.

„G. ž.“ inform.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas