K. Navakas.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Geriausia metų knyga – „Vyno kopija“

Geriausia praėjusių metų lietuviška knyga skaitytojai išrinko Kęstučio Navako romaną „Vyno kopija“, pranešė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Laureatas – žinomas poetas, eseistas, literatūros kritikas, vertėjas. Už savo kūrybą yra pelnęs daugybę ir kitų puikių įvertinimų, 2007 m. apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. „Vyno kopija“ – pirmasis rašytojo romanas.

K. Navakas įsikūręs Kaune, tačiau aštuonerius metus gyveno ir mokėsi Ukmergės rajone, Taujėnuose. 2008 metais jis paskelbtas Ukmergėje organizuojamo Vlado Šlaito literatūrinės premijos laureatu.

Literatūros kritikai pažymi, kad „rašytojas išsiskiria grakščiu, elegantišku stiliumi, intelektualiu humoru. Knygoje „Vyno kopija“ su švelnia ironija mirusio herojaus akimis į gyvenimą žvelgiama netikėtais rakursais, bendraujama su įvairiausiais seniai mirusiais žinomais kūrėjais ir net jų personažais. Netikėti, svaigūs, fantasmagoriški herojaus nuotykiai susidėlioja į spalvingą, užburiančią, daugiasluoksnę mozaiką.“

„G. ž.“ inform.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas