Pozityvumu trykštantis R. Širvinskas sužavėjo ukmergiškius.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Aktualijos

Pasiklausyti Makaliaus susirinko pilna salė

Vasario 9-ąją Turizmo ir verslo informacijos centre (TVIC) viešėjo vienas garsiausių šalies turizmo ir kelionių veidų – Rimvydas Širvinskas. Makaliaus pseudonimu žinomas vaikinas mūsų mieste lankėsi pirmą kartą. Čia jis buvo pagrindinis renginio „Mokykis, keliauk, verslauk“ svečias.

Keliolika minučių iki R. Širvinsko išėjimo prieš auditoriją TVIC salė buvo pilna. Sutalpinti visus norinčius pavyko tik atnešus papildomų kėdžių. Pritrūkus ir jų, kai kuriems teko stovėti ar net sėdėti ant žemės. Nors didžioji žiūrovų dalis – jaunimas, salėje buvo ir vienas kitas vyresnis žmogus.

Svečią pasveikinusi rajono mero pavaduotoja Klavdija Stepanova sakė, kad nepamena, kada šioje salėje paskutinį kartą matė tiek daug ukmergiškių. Pagrindinis šio anšlago „kaltininkas“ R. Širvinskas beveik dvi valandas dalijosi savo patirtimi.

Sunkus darbas veda į sėkmę

R. Širvinskas akcentavo, kad jam, kaip ir daugeliui sėkmingų verslininkų, norint pasiekti tai, ką turi dabar, reikėjo įdėti labai daug darbo: „Nemėgstu, kai man sako – tau gyvenime pasisekė. Jie nepagalvoja, kad tai, ką aš turiu dabar, susikūriau labai daug ir sunkiai dirbdamas.“

Susirinkusiesiems jis pasakojo, kaip pradėjo savo pažintį su kelionėmis. Dar būdamas trylikametis R. Širvinskas įvairiais būdais rinko informaciją apie keliones, ją lygino. Jam buvo įdomu, kodėl kelionė į tą pačią šalį tokiam pačiam laikotarpiui skirtingose įmonėse kainuoja nevienodai.

Pirmoji Makaliaus kelionė – su klasės draugais aplankyta Latvijos sostinė Ryga: „Tądien kaip tik Latvijos ledo ritulininkai pasiekė kažkokią svarbią pergalę ir mieste buvo daugybė žmonių, visi laimingi, šaudė fejerverkai. Tada pagalvojau, kad Lietuvoje taip viskas neįdomu, o kitur tiek daug visko vyksta. Tuomet noras keliauti dar labiau padidėjo.“

Ne amžius svarbiausia

Nuo tos dienos R. Širvinskas sąžiningai taupė kiekvieną gautą litą ir stengėsi sukaupti pinigų kelionėms. Savo įspūdžius jis pradėjo aprašinėti susikurtame portale www.makalius.lt . Vėliau puslapyje atsirasdavo ir daugybė patarimų, kaip planuoti keliones, ką būtina pamatyti. Tokios jaunuolio patirties sužavėti žmonės ėmė prašyti Rimvydo padėti jiems susiplanuoti išvykas. „Iš pradžių mano atlygis buvo šokoladas“, – juokėsi jis. Vėliau vaikinas suprato, kad laikas iš to uždirbti pinigus. Būdamas aštuoniolikos jis atidarė savo uždarąją akcinę bendrovę, kurios vadovu yra ir šiandien. „Daug teko patirti. Vien dėl savo amžiaus susidūriau su tuo, jog į jaunus verslininkus žiūrima nerimtai. Kartais pasigesdavau elementarios pagalbos, o ne reikalavimų pateikti dokumentus ir panašiai“, – patirtimi dalijosi Makalius.

R. Širvinskas dabar vadovauja 33 asmenų kolektyvui, kuriame yra kone jauniausias. Dvidešimt šešerių verslininkas sakė nesutinkantis su tuo, kad vien dėl amžiaus vyresnis žmogus turi būti labiau vertinamas nei jaunesnis. Jis teigė manantis, jog svarbu yra rezultatai bei savybės, kuriuos gali pasiekti tiek jaunas, tiek vyresnis.

Geriausia – Lietuvoje

Daugybę pasaulio šalių aplankęs vilnietis tikina, kad nieko geresnio už Lietuvą jam nėra: „Kad ir kur bebūtum, ką bedarytum, visada gera grįžti namo.“ Jis pabrėžė, kad vyraujanti nuomonė, jog visur kitur yra kur kas geriau nei čia, labai neteisinga. „Visos valstybės turi savitų problemų“, – teigė jis.

Susitikimo su R. Širvinsku pabaigoje susirinkusieji galėjo užduoti klausimus. Pradžioje nedrąsiai kėlę rankas ukmergiškiai vėliau taip įsidrąsino, kad Makaliui teko apriboti klausimų skaičių. Žiūrovai teiravosi apie įspūdingiausias ar prasčiausias keliones, apie ateities planus, lyderystės savybes. Vienai merginai paklausus, kur gyventų, jei negalėtų to daryti Lietuvoje, R. Širvinskas sakė tokios vietos nežinantis. „Rinkčiausi nebent vietą, kur būtų keliais laipsniais šilčiau“, – svarstė jis. Vaikinas sakė žinantis daug žmonių, kurie atvykę į mūsų šalį džiaugiasi čia esančiu klimatu. Jiems patinka skirtingi keturi metų laikai. „Gyvenimas tokiomis sąlygomis, kai diena iš dienos yra karšta, atrodo smagus tik tada, kai ten atostogauji savaitę. Vėliau tas karštis pradeda varginti ir tampa sunkiai pakeliamas“, – patirtimi dalijosi R. Širvinskas.

„Turėk tikslą ar svajonę ir jų siek. Reikia tik labai norėti, pasistengti ir tikėti. Ir viskas tikrai išsipildys“, – motyvuodamas susirinkusiuosius sakė Makalius.

Ukmergės TVIC nuotr.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas