„Olimpo“ sąskaitoje jau 19 pergalių.

Sportas

Lengva pergalė namuose ir autsaiderių antausis išvykoje

Ukmergės „Olimpas“ priartėjo prie Regionų krepšinio lygos reguliariojo sezono finišo. Savaitgalį buvo sužaisti dar du susitikimai.

Šeštadienį į Ukmergę iš Kauno atvyko Lietuvos sporto universiteto komanda „Atletas-LSU“. Technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse vykusiame mače intrigos buvo du kėlinius. Sužaidus pusę mačo „Olimpas“ buvo priekyje trimis taškais – 42:39.

Po didžiosios pertraukos Ukmergės krepšinio fanai išvydo visišką šeimininkų dominavimą. Pusę kėlinio ukmergiškiai neleido varžovams pelnyti nė taško ir visą trečią ketvirtį laimėjo 29:10.

Paskutinės dešimt minučių jau tebuvo tik formalumas. Mačą „Olimpas“ baigė aikštėje esant visiems keturiems jauniesiems ukmergiškiams – Justinui Sakalauskui, Nojui Verbickui, Mantui Sviridovui ir Domantui Gečiui. Galutinis rezultatas – 93:61.

Daugiausia taškų „Olimpo“ gretose pelnė Eduard Rogačiov – 19, po 18 surinko Rokas Janickas ir Simonas Januškis.

Sekmadienį olimpiečiai išvyko į Kuršėnus. Dėl ligų į rungtynes komanda iškeliavo tik su devyniais žaidėjais. Nors varžovas „Grafų baldai-KA Saulė“ prieš mačą buvo paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, jie tikrai nebuvo linkę atiduoti pergalės ir iš karto pribloškė „Olimpą“ galingu žaidimu.

Pirmą kėlinį šeimininkai laimėjo 20:14, antrą – net 28:12. Po tokio šalto dušo ukmergiškiai nebeatsigavo. Trečiame ketvirtyje pavyko dešimčia taškų sumažinti atsilikimą, bet varžovai jau buvo per toli. Galutinis rezultatas – 75: 65 kuršėniškių naudai.

„Olimpo“ gretose daugiausiai taškų pelnė S. Jauniškis – 15, R. Janickas pridėjo 12.

Savaitė prieš šį susitikimą Kuršėnų ekipą papildė buvęs ilgametis Lietuvos nacionalinės rinktinės narys, Europos čempionas Mindaugas Žukauskas. Tačiau daugiausia problemų olimpiečiams pridarė ne pats veteranas, o jo sūnus Mantvydas. Aštuoniolikmetis pelnė 20 taškų.

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus trejoms rungtynėms „Olimpas“ turi 19 pergalių ir aštuonis pralaimėjimus bei toliau žengia trečioje vietoje.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas