R. Silevičienė – kvalifikuota keturkojų kirpėja.

Aktualijos

Ukmergėje – pirmoji šunų kirpykla

Kiekvienam, turinčiam augintinį, atrodo, jog jo gyvūnėlis yra pats mieliausias, šauniausias ir geriausias. Ir kiekvienam labai svarbu, kad ir kitiems jis patiktų. Nes niekas taip šeimininko nedžiugina, kaip išsakytas komplimentas jo augintiniui. Kad šunelis būtų giriamas, jis turi būti ir gražus. Deja, kartais labai sunku prižiūrėti šiuos keturkojus: ilgaplaukiai susivelia, trumpaplaukiai dažniausiai šeriasi. Vieni šeimininkai neturi laiko juos tvarkyti, kiti nežino, kaip tai daryti, tad nuo šiol jiems į pagalbą gali ateiti vienintelės Ukmergėje šunų kirpyklos savininkė Rita Silevičienė. Ji – kvalifikuota šunų kirpėja.

15781729_250430998712402_918420865890061009_nDar nelabai mums įprastos paslaugos teikėja pasakojo, jog nuo mažens labai myli šunis: „Visada jų laikau ne po vieną. Dabar mano namuose bėgioja net keturi.“

Ji sako, kad visada rūpinosi, jog jos augintiniai būtų ne tik sotūs, bet ir gražiai atrodytų. „Todėl savo šunelį nuvežiau į kirpyklą Jonavoje. Čia jam buvo atliktos įvairios procedūros, man patiko sutvarkytas augintinis. Pagalvojau – kodėl ukmergiškiai turi važinėti į kitus rajonus, didmiesčius, jeigu galima ir mūsų mieste teikti šią paslaugą?“ – dalijasi mintimis, kaip pradėjo verslą, pašnekovė.

Taip nusprendusi, nutarė mokytis šio amato. Siekdama įgyti darbo įgūdžių, jauna moteris kreipėsi į sostinės prestižinę šunų kirpėjų mokyklą „Pet Style“ dėl stažuotės. Visą mėnesį ukmergiškė praktiškai mokėsi, kaip dirbti su šunų kirpimo įrankiais, maudyti šunis, susipažino su kirpimo, šukavimo bei džiovinimo technikomis. Taip pat klausėsi ir teorinių paskaitų apie šunų psichologiją ir valdymą, sėmėsi žinių apie šunų veisles ir kaip jas pažinti, keturkojų kailio ypatybes, šunų plaukų struktūrą ir priežiūrą, kaip parinkti kosmetiką pagal skirtingus kailio tipus.

Baigusi mėnesį trukusius kursus R. Silevičienė gavo kvalifikaciją liudijantį pažymėjimą ir oficialiai įregistravusi įmonę tapo pirmos šunų kirpyklos Ukmergėje savininke.

Nors savo veiklą pradėjo tik gruodžio pabaigoje, Rita turi nemažai keturkojų klientų. Daugiausia kreipiasi Jorkšyro, škotų terjerų, vestų (Vakarų Škotijos baltųjų terjerų) savininkai, kirpėja sulaukė ir beveislių šunelių šeimininkų pageidavimų.

15826407_250430992045736_7669056547413808119_nKartais manoma, jog tik turtingi žmonės sau leidžia naudotis šunų kirpyklos paslaugomis, tačiau R. Silevičienė pastebi, jog globotinius gražina ir nedideles pajamas gaunantys ukmergiškiai. Jie labai myli savo augintinius, todėl nori, kad šie gražiai atrodytų, būtų tvarkingi, nekeltų rūpesčių dėl šėrimosi, jaustųsi komfortabiliai.

Kirpėja papasakoja, kaip vyksta visas procesas: „Pirmiausia keturkojis išmaudomas. Kadangi šunų plaukas nevienodas, šampūną parenku ir naudoju atsižvelgdama, koks yra tinkamiausias. Po maudymo kailis išdžiovinamas tuo pat metu iššukuojant sąvėlas. Taip pat atliekamos ir kitos higieninės procedūros: valomos ausys, kerpami nagučiai ir plaukeliai tarp pėdučių. Tada šunelis kerpamas. Kirpimo modelį galiu pasiūlyti pati arba apkirpti taip, kaip nori šeimininkas. Jeigu klientas pageidauja, augintiniams atlieku trimingavimą. Tai – negyvų plaukų išrovimas specialiais prietaisais. Po to šunelis dar kartą išmaudomas ir išdžiovinamas fenu, išpučiant visus plaukus. Priklausomai nuo veislės, kirpimo modelio, dirbu apie dvi valandas. Po tokios procedūros šuo nesišeria beveik visą mėnesį, tad namuose nelieka problemos dėl švaros, taip pat augintinis gražiai atrodo.“

Kirpėja naudoja įvairias kosmetikos priemones, taip pat šunelių ausytes gali papuošti kristaliukais.

Moteris įsitikinusi, kad kiekvienam šeimininkui labai svarbu, kaip su jo globotiniu elgiamasi. Juk ne visada maudymas, o ypač džiovinimas fenu, jiems patinka. „Kiekvieną kerpamą keturkojį myliu kaip savą, tad per kelias valandas trunkančias procedūras abu susidraugaujame, ir šuniukas nejaučia diskomforto“, – atskleidžia specialistė.

petR. Silevičienė paslaugas teikia žymiai pigiau, negu tenka mokėti aplinkiniuose rajonuose ar didmiesčiuose. Ukmergės šunų kirpykloje maudymas ir kirpimas kainuoja 15 Eur, kartu su trimingavimu – apie 20 Eur.

Kirpėja sako, kad nors oficia-liai nurodo, kad dirba nuo 8 iki 18 val., tačiau visada pasiruošusi teikti paslaugas klientui patogiausiu metu.

Šunų kirpykla įsikūrusi sodininkų bendrijoje „Draugystė“, Serbentų g. 53, tel. 8 600 08 456, el. p. eigrita@gmail.com , adresas „Facebook“-e „Šunų kirpimas Ukmergėje“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Sinonimas :
    Svarbiausia, kad žmogus daro tai, kas jam patinka :) Ir jei gyvūnams ir jų savininkams nuo to tik geriau, tai nesuprantu, iš kur tie blogi komentarai. Aš ir pati savo augintinį nusprendžiau palepinti, nes vis jo ilgas kailis vis veliasi, o kai aš maudau tai tiek daug vargo. Galvoju reikia nuvesti i šunų kirpyklą, gal ir kokių patarimų sulauksiu, kaip lengviau maudyti. Tik tiek daug pasirodo jų yra https://118.lt//veiklu-sritys/gyvunu-kirpyklos/540Vien Kaune per 20 suskaičiavau. Gal kas rekomenduotumėte kokį saloną arčiau Aleksoto?
  • Jol :
    O katinus ar kerpa
  • Anonimas :
    smagu kad nereikes vazineti i kauna ar vilniu kirpti savo numyletiniu. Vienas pastebejimas,kvalifikuota kirpeja turi tureti sunu kirpimo kvalifikacijos baigimo pazymejima! Cia kaip matau,yra kursu isklausymo pazymejimas,todel negalit skelbtis kvalifikuota suneliu kirpeja.Beabejo,jus galbut busit geresne nei turintis toki pazymejima,bet nereikia skelbtis tuo,kuo neesate.
    • Suzinok :
      Cia kartu su praktika eina sitas pazymejimas :)
  • Anonimas :
    Tai kad gelyne yra kir[ykla sunu.
  • Be vardo :
    Labai šaunu, kad atsirado kirpykla, tikrai atvesim augintinį apsikirpti...
  • Anonimas :
    kirpau ten savo jorke ir likau labai patenkinta ir kirpimu ir kaina. labai maloni kirpeja.
  • Pekinesas :
    Kažin, o antsnukį turi? Nes mano pekinukas gali neblogai apkandžioti ir maudant ir džiovinant?
  • Pasipiktinusi :
    Kodėl pirmoji kirpykla? Viena kirpykla yra jau seniai. Kirpėja išmano savo darbą, ir ne vienerius ir gal jau net ne penkerius metus kerpa šunis. O čia tokia "kvalifikuota" prieš du mėnesius gavo popierių, nukirpo besimokydama max 10 šunų ir jau kvalifikuota visų veislių kirpėja ;D žvengiu balsu. Niekada nevešiu savo šunų :D jai dar bent porą metų reguliariai pakirpt reikėtų. Popierius dar ne viskas.
    • Anonimas :
      O kaip naujai kitpejai igauti igudziu jei yra toks poziuris kaip jusu?
    • Anonimas :
      Svetima gėda apima, paskaičius šį komentarą... Būtinai atsiras, kas viską išmano geriau. Aš linkiu didžiausios sėkmės dirbant mylimą darbą :)
    • ... :
      Nes pirmoji registruota kirpykla, mokanti mokesčius valstybei ir sąžiningai dirbanti.
  • Plikas :
    Kad Ukmergėje dažnoje kirpykloje tik ciucių galima kirpt ir tai stipriai rizikuojant...tokia jau kirpėjų kvalifikacija ir higiena...
  • Na, valio :
    Viskas cia gerai...Sveikinimai kirpejai , jei tuo domisi.
  • ... :
    Nu čia dabar, visi šunys gražūs, o mylimą ir vežiojamą visur lenciūginį šuniuką išvis miela pamatyti, jie patys nuostabiausi! Gėdos dėl tokių dalykų neturi būti, o jei kažkam kliūna, tai čia jau jų problemos, o jūs mylėkit savąjį tokį koks jis yra. :)
  • :) :
    jo, ir zmogu ir suni nukirpti, tiek pat kainuoja.... Aš kartais pagalvoju, reikėtų savo šunį kur nors prie jūros nuvežti, kad pamatytų kas tai yra, bet taip pagalvoju, velnias, lenciūginis, kažkaip lyg ir gėda bus su tokiu kaimiečiu vaikščioti tarp bolonkių ir kitokių iščiustytų šunų. juokais net sakiau gal reikia į kokią šunų kirpyklą kreiptis kad taip nukirptų, perdažytų ir pakeistų šunį, kad nebeatrodytų lenciūginis, o koks nors ale veislinis :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas