R. Butkus žiemą maudosi daugiau nei 10 metų.

Sveikata

Priėmė sveikuolių iššūkį: 2017 metus praleis be alkoholio

Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė su „Gimtąja žeme“ pasidalino viena sėkmės istorija. Ukmergiškis policijos pareigūnas Rolandas Butkus (43 m.) naujus metus pasitiko maudynėmis Šventosios upėje ir skatina tai daryti savo draugus. Negana to, jis 2017-uosius nusprendė praleisti be alkoholio.

„Kartą, sėdint prie naujametinio stalo, į rankas pakliuvo laikraštis. Jame buvo parašyta apie sveikuolių maudynes sausio 1 d. Šventosios upėje. Su uošviu supratome, ką veiksime tą dieną…“ – sakė Rolandas.

Anot jo, ledinis vanduo suteikia energijos, jausmas išlipus iš vandens yra neapsakomas, nepakartojamas: „Žodžiais to nepasakysi, tai reikia pajusti. Tarsi susilieji su gamta…“

R. Butkus juokiasi, jog stebintieji maudynes negali padaryti kokybiškų nuotraukų, nes jų rankos nuo šalčio dreba taip, kad nesuveikia fotoaparato stabilizavimo sistema.

„O tu stovi garuodamas ir jauti jėgų antplūdį“, – tvirtina sveikuolis.

Pasak R. Butkaus, jis kūną lediniu vandeniu grūdina, kad palaikytų ir stiprintų fizinę bei psichinę sveikatą. Apšilimo vyras nedaro, žengia į vandenį vien tik valios pastangomis: „Pasakau sau, kad galiu, ir darau tai.“ Sveikuolis teigia, kad daugeliui atrodo, jog maudymasis lediniame vandenyje – tas pats, kaip plaukioti vasarą. Tačiau tai skirtingi dalykai. Žiemą maudynės užtrunka iki pusės minutės. Rolandas patikina, kad „viską darant protingai sveikatos sutrikimų neturi kilti“. Jis pats niekada po maudynių nesijautė blogai – tik gerai ir labai gerai.

„Manau, kad grūdintis galima pradėti bet kada, nebūtinai vasarą. Kiekvienas namuose turime ir šiltą, ir šaltą vandenį. Prausiantis po dušu palaipsniui galima mažinti vandens temperatūrą, kol galiausiai vanduo taps visiškai šaltas. Tuo metu, kai Ukmergėje atliekama katilinės profilaktika ir į butus nėra tiekiamas karštas vanduo, esu tam pasiruošęs“, – sakė žiemos maudynes pamėgęs policijos pareigūnas.

Negana to, kad maudosi lediniame vandenyje, R. Butkus priėmė sveikuolių iššūkį 2017 metais nevartoti alkoholio ir jiems pasibaigus pažadėjo pasidalinti įspūdžiais: „Kartais išgeriu, bet alkoholis pirmos vietos mano gyvenime neužima. Noriu naujų pojūčių. Kodėl nepabandžius? Metai taip greit praeina. Juk ne į ledinį vandenį įšokt…“

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas