diktantas.lt nuotr.

Aktualijos

Vasario 24-ąją – Nacionalinis diktantas

Nacionalinis diktantas – tarptautinis suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantis konkursas. Jis organizuojamas nuo 2008 metų. Pagrindinis konkurso organizatorių tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai.

Nacionalinis diktantas vyks vasario 24 dieną, 10 valandą. Konkursas pirmą kartą rengiamas penktadienį. Užsienio lietuvių bendruomenėms bus suteikta galimybė diktantą rašyti ne tiesioginės transliacijos metu, o joms patogiu laiku šeštadienį, vasario 25-ąją.

Diktantą bus galima rašyti kartu su savo kolektyvo nariais darbo vietoje; savo mokykloje; savo miesto bibliotekoje (bus paskelbtas atskiras sąrašas); savo savivaldybėje. Rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Diktantą savo darbo vietoje rašysiantys įmonių ir organizacijų darbuotojai savo darbus viename voke siunčia tiesiai konkurso organizatoriams. Organizatoriams darbus viename voke taip pat siunčia ir bibliotekų bei savivaldybių atstovai. Mokyklų atstovų organizatoriai prašo siųsti tik geriausiai parašiusių moksleivių darbus, t. y. tuos, kuriuose yra ne daugiau kaip penkios klaidos.

Organizatoriai pabrėžia, kad diktanto tekstai parengiami bendradarbiaujant su Valstybine lietuvių kalbos komisija. Konkurso dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

Diktanto tekstas bus skelbiamas www.diktantas.lt bei www.vlkk.lt vasario 26 d.

2017 m. Nacionalinio diktanto finalas vyks balandžio antrąjį savaitgalį.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas