Asociatyvinė nuotrauka. Dainiaus VYTO nuotr.

Nuomonių telefonas

Skundėsi Greitosios pagalbos medikų elgesiu

Į redakciją kreipėsi moteris, kuri buvo pasipiktinusi tuo, kaip greitosios medicinos pagalbos darbuotojai elgėsi su jos kaimyne. Moters teigimu, daugiau nei 80 metų turinti senolė medikus išsikvietė pirmadienį, apie 11–13 valandą. Jų pagalbos močiutei prireikė, nes prieš porą dienų ji buvo pargriuvusi. Senolei labai skaudėjo koją, ji ištino.

„Atvykę medikai šiurkščiai elgėsi su senyva moterimi. Replikavo, kad ji greitąją išsikvietė kaip taksi, vėliau sakė, jog tada, kai tokios paslaugos bus mokamos, greitosios nebesikvies“, – kalbėjo skambinusioji. Močiutė buvo nuvežta ne į priimamąjį, o pas savo šeimos daktarą. Kol sulaukė eilės ir gavusi siuntimą atliko rentgeno tyrimą, ji nebespėjo apsilankyti pas traumatologą. Dėl šios priežasties į gydymo įstaigą jai teko eiti ir kitą dieną.

Nepatenkinta moteris teiravosi, „ar taip galima elgtis su senu žmogumi? Kaip tokie nemandagūs žmonės gali dirbti tokį darbą?“

Pasidomėjusi šios situacijos aplinkybėmis Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Janina Galiauskienė sakė, kad atvykus medikams greitąją išsikvietusi močiutė jau buvo apsirengusi ir būdama pasiruošusi važiuoti į ligoninę greitosios laukė kieme. „Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai pirmiausia turi apžiūrėti žmogų ir įvertinti, ar reikia jį vežti į ligoninę“, – sakė vyr. gydytoja. Medikai močiutę nusivedė atgal į jos namus, ten apžiūrėjo sumuštą koją. Tuo pačiu senyvai moteriškei buvo pamatuotas kraujospūdis, kuris buvo labai aukštas. „Atvykusiems medikams didesnį nerimą nei patirta trauma kėlė senolės aukštas kraujospūdis, todėl pacientei buvo duota vaistų. Paaiškėjo, kad dėl šios problemos ji vengia lankytis pas gydytojus“, – komentavo J. Galiauskienė. Kadangi po traumos jau buvo praėjusios kelios dienos ir močiutė galėjo pati vaikščioti, ji buvo pristatyta tiesiai pas šeimos gydytoją. Į priimamąjį ligoniai vežami tik esant sudėtingiems atvejams, didžiųjų kaulų lūžiams ar nedarbo laiku, savaitgaliais. „Su pagyvenusiais žmonėmis kartais tenka bendrauti garsiau kalbant, nes šie neprigirdi, galbūt todėl jai ir atrodė, jog su ja netinkamai bendraujama“, – svarstė J. Galiauskienė.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas