Protesto dalyviai Šventupėje surengė eitynes.

Aktualijos, Naujausi

Piketo organizatoriai kvietė susimąstyti

Šeštadienį Vidiškių seniūnijos Šventupės kaime surengtas piketas dėl žiauriai nukankinto šuns Mobio. Pagyvenusių žmonių pora keturkojį paėmė iš beglobių prieglaudos ir po dešimties dienų, sausio 27-ąją, jį užmušė. Įtariama, jog vyras šunį negyvai užtalžė metaliniu strypu ir kirviu. Protesto akciją organizavo viešoji įstaiga „Klajūnas“.

Į kvietimą pasmerkti gyvūnų skriaudėjus atsiliepė daugiau nei pusšimtis žmonių, kurie į Šventupę atvyko ir su savo augintiniais. Tarp piketo dalyvių buvo ne tik ukmergiškiai, bet ir kitų šalies gyvūnų globos įstaigų atstovai, žurnalistai iš įvairių spaudos leidinių, televizijos. Piketas iš anksto buvo suderintas su policija, rajono savivaldybe, vietos seniūnija, gauti reikalingi leidimai.

Renginio simboliniu plakatu tapo menininkės ir žurnalistės Ligitos Juknevičiūtės paveikslas „Mobis ir verkiantis angelas“, kurį ji nutapė, sužinojusi apie tragišką šunelio likimą. Taip pat piketo dalyviai rankose laikė plakatus, smerkiančius smurtą prieš gyvūnus. Susibūrimas vyko priešais namą, kuriame gyvena keturkojį nuskriaudę pensininkai.

Protesto akciją organizavo VšĮ „Klajūnas“ ir jos vadovė J. Germanienė (dešinėje).

Protesto akciją organizavo VšĮ „Klajūnas“ ir jos vadovė I. Germanienė (dešinėje).

Akciją vedusi gyvūnų globos namų „Klajūnas“ vadovė Ilma Germanienė padėkojo visiems, atvykusiems į tylią protesto akciją: „Mes nekviečiame „linčo teismui“, neskatiname keršto. Mes tik prašome susimąstyti, pabusti, pagalvoti… Galbūt kitame Lietuvos kampelyje kažkas sustabdys pakeltą kirvį prieš kitą „mobį“… Galbūt kažkas supras, kad gyvūnas – ne žaislas, kurį galima sulaužyti ir išmesti… Galbūt sėdintys Seime suvoks, jog atėjo metas griežtinti įstatymus ir atsakomybę už smurtą prieš gyvūnus.“

I. Germanienė susirinkusiesiems priminė liūdną Mobio istoriją. Neva naujieji šuns globėjai, panorę jį paimti iš prieglaudos ir auginti, iš pažiūros atrodė mieli žmonės. Abu garantavo, kad mylės ir rūpinsis gyvūnu, kartu eis pasivaikščioti, net valgyti žadėjo prie vieno stalo… Gyvūnų globėjai su šventupiečiais pasirašė sutartį, kurioje buvo numatyta ir galimybė keturkojį grąžinti. „Nesuvokiu, kam šunį reikėjo užmušti?“ – dar kartą klausė renginio organizatorė.

Po šio įvykio rajono Policijos komisariate dėl žiauraus elgesio su gyvūnu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gyvūnų globėjai savo iniciatyva dėl šuns nugaišimo priežasties nustatymo kreipėsi į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą. Akcijos metu I. Germanienė paviešino patologinio anatominio tyrimo rezultatus. Išvadose konstatuota, jog gyvūnas nugaišo dėl kirstinės žaizdos kaktos srityje, pažeidus smegenis. Taip pat nustatytos masyvios hematomos minkštuosiuose audiniuose. „Labai tikimės, kad policija atsižvelgs į tyrimo rezultatus“, – teigė vadovė. Ji pridūrė, jog teisinę pagalbą ukmergiškiams pasiūlė ir VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“.

Piketo dalyviai taip pat surengė eitynes pagrindine Šventupės kaimo gatve.

„Tikimės, kad Mobio istorija nebus beprasmė, kad pasauliui paskleista žinia padės kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, o teisėsauga sąžiningai atliks savo darbą“, – protesto metu ne kartą teigė gyvūnų mylėtojai.

Nuotraukos AUTORĖS

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Ukmergiškis Gerai ir bauda,svarbu kad jų poelgis būtu įvertintas.
  • Anonimas :
    Gaus bauda ir tiek ziniu.
  • Ruta :
    Tikiuosi zudikai gaus ko nusipelne ir daugiau niekam nekils noras skriaust ir zudyt nekaltu padareliu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas