Vilniaus RAAD nuotrauka

Aktualijos

Iš kilpos išlaisvintas briedis liko gyvas

Aplinkosaugininkai kartu su Gyvūnų globėjų asociacijos atstovais išvadavo iš brakonierių kilpos briedį. Gyvūnas į ją pakliuvo Ragaunės miškelyje, kuris yra visiškai netoli nuo ribos su Ukmergės rajonu.

Apie krūmuose piktavalių paspęstoje kilpoje rastą briedį Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentui (RAAD) sausio 29-osios pavakarėje pranešė Širvintų rajono medžiotojų klubo „Girios“ medžiotojai. Jie spėjo, kad nelaisvėje žvėris praleido ne vieną dieną, nes aplink buvo išlaužyti krūmai, ištrypta žemė. Miško galiūnui pasisekė, kad kilpa užsiveržė ne iki galo.

Pasak aplinkosaugininkų, tokį galingą gyvūną išvaduoti iš kilpos ne taip paprasta, todėl dar tą pačią dieną Širvintų rajono agentūra susisiekė su Gyvūnų globėjų asociacija. Ji atsiuntė savo atstovą ir prasidėjo gelbėjimo operacija. Buvo paleista net aštuonios strėlės su migdomaisiais vaistais, bet ir tokia dozė gyvūno nenuramino, jis nepasidavė. Priartėjus žmonėms pašokdavo ir gindamasis grasino savo kanopomis. Tačiau užmetus skudurą ant akių pavyko šiek tiek galiūną apraminti ir didelėmis žirklėmis nukirpti gana neploną lyną, kuris jau buvo įsiveržęs į kaklo odą.

Vilniaus RAAD ketinantiems statyti kilpas primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 290 straipsnio 5 d. numato administracinę atsakomybę nuo 600 iki 1 700 eurų bei žalą aplinkai, kuri siekia 5 070 eurų už briedžio patino neteisėtą sumedžiojimą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas