Giedriaus AUGLIO nuotr.

Aktualijos

Siūlė mieste esančias paprastas lempas pakeisti LED šviestuvais

Gruodžio 22 dieną vykusiame Tarybos posėdyje Piliečių tribūnoje kalbėjęs Jakutiškių gyventojas Kęstutis Zinkevičius siūlė mieste esančias paprastas lempas pakeisti LED šviestuvais. Anot jakutiškiečio, pradiniame etape jos sąlyginai brangios, bet praktiškai per metus atsipirktų ir šioje srityje taupant lėšas, jas būtų galima skirti apšviesti kaimo gyvenvietes visą naktį.

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas atsakė, kad tik Šešuolių ir Siesikų seniūnijose yra likusios kelios gyvsidabrinės lempos. „Ukmergės rajone daugiausia naudojami natrio dujų šviestuvai, pastaruoju metu gatvėse įrengtos LED tipo lempos. Kaip rodo kitų savivaldybių patirtis, keičiant natrio dujų šviestuvus LED lempomis, atsipirkimo laikas skaičiuojamas nuo 12 iki 17 metų. Tiek natrio dujų lempų, tiek LED šviestuvų aptarnavimo kaštai yra vienodi“, – kalbėjo direktorius.

Jis teigė, kad gatvių apšvietimo sistemos modernizuojamos kompleksiškai kartu su rekonstruojamomis gatvėmis.

„Ukmergės rajono savivaldybė planuoja, jog ir ateityje bus montuojami LED šviestuvai. Artimiausiais metais numatoma pradėti Vasario 16-osios, Paupio, Antano Smetonos ir Sodų gatvių rekonstravimo darbus, Pakalnės gatvės, Tolučių kaimo gatvių apšvietimo tinklų rekonstravimą. Pasinaudojant kaimo plėtros programa, 2018 metais tikimasi modernizuoti dalį Siesikų, Taujėnų, Želvos, Dainavos gatvių apšvietimo sistemų, – aiškino S. Jackūnas. – Pagal inventorizacijos duomenis bus tiksliau skirstomos lėšos 2017 metų seniūnijų gatvių apšvietimo tinklų eksploatacijai. Seniūnijos pagal turimas lėšas pačios sprendžia dėl gatvių apšvietimo trukmės, remonto, plėtros ir kitko“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge :
    kaimai tusteja su kiekvienais metais viena ar kita sodyboj tik kazkas juda... miesta tvarkykit kur judejimas zmoniu . O ne katinu...
  • Anonimas :
    kaimai tusteja su kiekvienais metais viena ar kita sodyboj tik kazkas juda... miesta tvarkykit kur judejimas zmoniu . O ne katinu...
  • Anonimas :
    Kaimuose judejimas menkas .nieko ten nelike . Bobutes miega nuo 6....
  • klausiu :
    kada planuojama sutvarkyt pagrindine gatve Pasileje?
  • Marijus :
    Lempos jai šviečia tegul šviečia. Jūs keleis rūpinkites. Duobė ant duobes...
  • Anonimas :
    Tokios bukles saligatviam butinai reikia gero apsvietimo, nes tamsoj gali uzkliut ir pargriut - vaizdelis tragiskas palyginus su kitais miestais.
  • Anonimas :
    Jei neturit kur pinigu det,geriau gatves ir saligatvius tvarkykit :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas