Ukmergiškiai vienoms rungtynėms persikėlė į „Šilo“ mokyklos salę.

Sportas

Dar vienas sėkmingas „Olimpo“ savaitgalis

Ukmergės „Olimpas“ sėkmingu žaidimu artėja prie Regionų krepšinio lygos reguliariojo sezono finišo. Ukmergiškiai iškovojo dar dvi pergales.

Penktadienį „Olimpas“ trumpam persikėlė į „Šilo“ pagrindinės mokyklos salę. Nedidelėje erdvėje galingai skambėję fanų šūksniai padėjo komandai nugalėti Kauno „Omegą“ labai svarbiose varžybose.

Ukmergiškiai nuo pirmų minučių rodė, kad yra vertesni pergalės. Galinga mūsų gynyba sukaustė varžovus. Per pirmą mačo pusę jie suklydo net 15 kartų. Puolime kauniečius „žudė“ net 27 taškus per pirmus du kėlinius pelnęs Eduardas Rogačiovas. Sėkminga pradžia leido prieš didžiąją pertrauką turėti dešimties taškų pranašumą.

Vaizdas antroje dalyje keitėsi nedaug. Kauno „Omegos“ krepšininkai ukmergiškių pranašumo nemažino. Nors antroje mačo pusėje varžovai sustabdė E. Rogačiovą, „Olimpas“ susitikimą laimėjo užtikrintai. Finalinė sirena užfiksavo ukmergiškių pergalę rezultatu 89:79.

Daugiausia taškų „Olimpo“ ekipoje pelnė E. Rogačiovas – 27, Andrius Juknevičius pridėjo 17.

Penktadienį pasiekta pergale „Olimpas“ ilgai pasidžiaugti negalėjo. Jau ankstyvą šeštadienio rytą teko išvykti į Klaipėdą, kur ukmergiškių laukė „Neptūno“ antroji ekipa. 12 valandą startavusios rungtynės Ukmergės ekipos žaidėjams labai sutrumpino miegui skirtą laiką.

Galbūt ši priežastis lėmė ir vangų komandos startą. Apylygiai klostėsi vos kelios pirmos mačo minutės, vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė aikštės šeimininkai. Pirmą ketvirtį jie laimėjo 23:16.

Prisivyti klaipėdiečių „Olimpo“ krepšininkams nesisekė. Antrame kėlinyje jie ne tik išsaugojo savo pranašumą, bet jį dar ir padidino – 43:34.

Per trečią kėlinuką radikalių pasikeitimų neįvyko. „Olimpas“ pranašumą sumažino vos dviem taškais. Tai reiškė, kad norint kovoti dėl pergalės, ukmergiškiams reikia paskutines dešimt minučių sužaisti kone idealiai.

Būtent tai Pauliaus Šermukšnio auklėtiniai ir padarė. Vos per tris su puse minutės pavyko varžovus ne tik pavyti, bet ir aplenkti. Kėlinio viduryje vyko tikra kova ir pirmavo tai viena, tai kita komandos. Galų gale po „Olimpo“ tritaškių fiestos klaipėdiečiai buvo parklupdyti.

Didžiausiu varžovų galvos skausmu tapo Modestas Gilys, pataikęs net 7 tolimus metimus. Iš viso puolėjas surinko 26 taškus. Net šeši olimpiečiai pelnė po dešimt ar daugiau taškų.

Rezultatyviausi „Olimpo“ gretose: M. Gilys – 26 taškai, Justinas Sakalauskas, Dominykas Zupkauskas ir E. Rogačiovas pelnė po 11. Pastarasis taip pat atkovojo 9 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Po šių dviejų pergalių Ukmergės krepšininkai įsitvirtino turnyrinės lentelės trečioje vietoje ir artimiausius persekiotojos lenkia dviem laimėjimais. Kitos „Olimpo“ rungtynės Ukmergėje – vasario 3 dieną, penktadienį, 18.45 valandą, Technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    kitais metais gal i NKL!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas