Ukmergiškiui Keksui „kompaniją palaikė“ šuneliai-lėlės.

Aktualijos

Ukmergiškiai dalijo lankstinukus, žemėlapius ir… „vilko kakas“

Praėjusį savaitgalį tris dienas – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, sostinėje Vilniuje, LITEXPO rūmuose, vyko paroda ADVENTUR 2017. Tai – vienintelė tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda Lietuvoje, skatinanti turizmo paslaugų populiarinimą ir aktyvų gyvenimo būdą. Šįmet parodos devizas buvo „Paragauk pasaulio, paragauk Lietuvos“. Šioje parodoje dalyvavo ir ukmergiškiai, šia proga pristatę „Ukmergės meniu“.

Daugiau kaip 13 tūkstančių lankytojų

Trijose parodų ir kongresų centro „Litexpo“ salėse parodai buvo skirtas 12 929 kvadratinių metrų plotas – net 5 procentais daugiau nei pernai. Parodoje prisistatė 300 dalyvių.

Paroda šiais metais priviliojo 29 631 lankytoją.

27 proc. jų apsilankė parodoje norėdami įsigyti kelionę pigiau, 32 proc. domėjosi poilsiu ir atostogomis Lietuvoje, 36 proc. – poilsiu ir atostogomis užsienyje, dar 9 proc. pastebėjo, kad įdomiausi parodoje jiems pasirodė lietuviško turizmo atradimai. Taip pat – galimybė paragauti ir įsigyti tautinio kulinarinio paveldo produktų bei patiekalų.

„Adventur“ parodoje buvo pristatytos 28 šalys – Baltarusija, Bulgarija, Estija, Čekija, Danija, Graikija, Gruzija, Jordanija, Italija, Indonezija, Kipras, Latvija, Lenkija, Lietuva, Omanas, Portugalija, Prancūzija, Rumunija, Rusija, Seišelių salos, Singapūras, Slovakija, Suomija, Švedija, Tailandas, Turkija, Vietnamas, Ukraina.

Savo gražiausią Lietuvą parodoje demonstravo net 50 šalies miestų ir rajonų.

Ukmergės rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė pasakojo, kad jau pernai liepos pradžioje buvo pradėta ruoštis šiai parodai ir „namų darbai“ padaryti organizatoriams dar net nepaskelbus temos, t. y. buvo išleistas leidinys „Ukmergės meniu“, kuriame nurodyta 15 Ukmergėje esančių įstaigų gaminami patiekalai, adresai.

Taip pat parodoje demonstruotas „labirintas“ – Kęstučio Zinkevičiaus kanapių ūkis, esantis Jakutiškių kaime. „Lankytojai labai juo domėjosi, darėsi „selfius“. Pakvietėme juos atvykti į ūkį liepos–rugpjūčio mėnesiais“, – sakė direktorė.

Ir pridūrė, kad apsilankę ukmergiškių stende, kuris užėmė tik devynių kvadratinių metrų plotą, lankytojai patirdavo linksmų įspūdžių: „Kadangi dar viena tema – Lietuvos piliakalniai, mes pristatydami savąjį siūlėme atrasti lobį – turėjome smėlio, kurį pakasę žmonės galėjo atrasti monetų su vilko pėdute. Taip pat dalinome „vilko kakas“, tai irgi sukeldavo žmonių šypsenas.“

Be to, liepos mėnesį žadamas mūsų piliakalnio atidarymas, todėl visus, kurie pas mus apsilankė, kvietėme atvažiuoti į šias iškilmes.

Lankytojams buvo dalijami Ukmergės senamiesčio žemėlapiai, „Turisto gidas“ – su viešbučių, svečių namais, lankstinukai apie žydų kultūros paveldą, dviračių kelius, dvarus, kita dalomoji medžiaga.

„Didžiausios dalies atėjusiųjų į parodą tikslas – įsigyti pigesnių užsienio kelionių. Vis dėlto ir mes sulaukėme dėmesio – skaičiuojame, kad mūsų stendą apžiūrėjo, bendravo apie 1,5–2 tūkstančiai lankytojų“, – teigė L. Baublienė.

Ji įsitikinusi, jog paroda buvo naudinga: „Labai daug kas sakė, kad pravažiuoja pro mūsų miestą, ir pamatę „Ukmergės meniu“ žadėjo užsukti pavalgyti. Savo ruožtu mes patarėme „nebūti alkanam kaip vilkas ir nesikankinti nesveiku degalinių maistu“, – šypsojosi direktorė.

Visas tris dienas parodoje dirbo L. Baublienė, savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, vyr. specialistė Violeta Širmenė, Turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkės. Taip pat buvo atvykęs rajono meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Klavdija Stepanova.

L. Baublienė pasidalijo ir ateities planais: „Vasario 3–5 dienomis dalyvausime panašaus pobūdžio parodoje Balttour, organizuojamoje Rygoje. Juk iš Latvijos vykstantieji į Vilnių, Kauną turi pravažiuoti ir per Ukmergę. Kadangi kelionė netrumpa, ne pro šalį jiems bus užsukti pasistiprinti mūsų kavinėse ir kitose maitinimo įstaigose…“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas