Artistai parodė vaidinimą.

Kultūra

Jasiuliškių globos namuose šurmuliavo vaikai

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Užimtumo specialistė ir bibliotekininkė

Praėjęs penktadienis Jasiuliškių socialinės globos namuose buvo neeilinis. Pirmą kartą čia jautėsi nuotaikingas, malonus šurmulys, klegėjo tiek daug vaikiško juoko, visų akys iš laimės spindėjo, veiduose ilgai neblėso šypsenos. Mus aplankė didžiulis būrys vaikučių ir moksleivių.

Nors 2016-ieji, kurie buvo paskelbti bendruomenių metais, baigėsi, džiugu, kad 2017-uosius mes pradedame vėl susibėgę visi kartu į vieną gražų būrį, o užsimezgusi draugystė, puiki kaimynystė ir bendradarbiavimas nenutrūksta, bet tęsiasi toliau. O tas būrys išties įspūdingas. Mus aplankė mūsų kaimynai iš Vidiškių pagrindinės mokyklos. Tai – ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikučiai iš Šventupės darželio su auklėtojomis bei muzikos mokytojos Emilijos Butvilavičienės vadovaujamas 1–4 klasių choras „Vyturėlis“. Taip pat sulaukėme Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos auklėtinių su auklėtojomis bei Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro dienos globos grupės auklėtinių su socialinėmis darbuotojomis.

Susirinkusiuosius pasveikino Jasiuliškių socialinės globos namų direktorius Vilius Petrauskas, kuris linkėjo nenuobodžiauti, smagiai ir turiningai praleisti laiką. Nors svečiai buvo pakviesti pasižiūrėti globos namų gyventojų nuotaikingo vaidinimo, bet į sceną pirmieji žengė mažieji Vidiškių mokyklos choristai. Choras „Vyturėlis“ dar labai jaunutis, susikūręs tik nuo rugsėjo, bet visi solistai jaučiasi drąsiai, daineles traukia iš visos širdelės. Skambėjo daug gražių, skambių, nuotaikingų dainelių. Žiūrovai mažiesiems negailėjo plojimų. Baigę savo programėlę vaikai užėmė žiūrovų vietas ir kartu su visais stebėjo vaidinimą-pasaką „Snieguolė ir septyni nykštukai“. Scenarijų kūrė ir redagavo socialinė darbuotoja Regina Nugarienė, muzikinę programą – užimtumo specialistė Daiva Šermukšnienė, kuriai talkino Kazimieras Šermukšnis, o nykštukų šokį paruošė socialinė darbuotoja Veronika Jackūnienė. Šią pamokančią, pilną gėrio ir šilumos pasaką daugelis mūsų prisimename iš vaikystės, džiugu, kad ją dabar girdi ir mato mūsų vaikai ir anūkai. Skaitykime vaikams pasakėles, vėliau jie skaitys savo vaikams.

Susirinko pilna žiūrovų salė.

Susirinko pilna žiūrovų salė.

Po vaidinimo princas Genadijus ir nykštukas Denisas visus pasveikino savo daina. Laikas pralėkė labai greitai. Ir dalyviai, ir svečiai, ir žiūrovai vieni kitiems dovanojo dovanėles. Buvo puiki proga susitikti seniai matytus draugus, mokytojus, pasikalbėti, pabendrauti. Kurie neskubėjo namo, pasižvalgė, pasivaikščiojo po globos namus. Visi svečiai buvo patenkinti, klausinėjo, kada vėl galės atvykti, norėtų matyti mūsų šventes ar koncertus. Vidiškių pagrindinės mokyklos direktorė Laimutė Strelčiūnienė jasiuliškiečių vaidinimą ir artistus norėtų matyti ir su savo visa bendruomene. Taigi, graži draugystė tik plečiasi ir tvirtėja.

Nuotraukos AUTORĖS

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas