Svečiai ir dalyviai.

Jaunimas

Antano Smetonos gimnazijoje – „Savaitgalis be sienų“

Antano Smetonos gimnazijoje vyko pirmasis Lietuvoje projektas „Savaitgalis be sienų“. Kaip pasakojo šio projekto idėjų generatoriai ir pagrindiniai organizatoriai Raminta Naujanytė-Bjelle ir Laurynas Kublickas, projektas skirtas skatinti moksleivių kūrybiškumą, pakeičiant veiklą pažįstamoje mokyklos erdvėje, plėsti vaikų požiūrį į klasikines meno sritis, inicijuoti meno tarpdiscipliniškumą ir bendruomenišką darbą ugdant savo asmeninius gebėjimus.

Norintys dalyvauti gimnazistai siuntė „selfie“ tipo video, pagal kuriuos ir buvo atrinkti dalyviai.

„Nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio vidurdienio septyniolika moksleivių dvi dienas leido pažįstamoje erdvėje netradiciniais metodais. Jau penktadienio vakarą prasidėjo intensyvūs asmenines savybes tobulinantys užsiėmimai bei improvizaciniai žaidimai, skatinantys tarpusavio bendradarbiavimą kūrybiniame procese“, – pasakojo R. Naujanytė-Bjelle.

Renginio metu ieškota netradicinių metodų.

Renginio metu ieškota netradicinių metodų.

„Savaitgalis be sienų“ sulaukė ir svečių. Dalyvius aplankė ir savo patirtimi pasidalino Timūras Augucevičius ir Pijus Trec iš grupės „Operatyvūs“. Taip pat apie tėtį pasakojo Vytautas Kernagis.

Raminta sakė, kad projekto metu dalyviai kūrė performatyvų pasirodymą iš keleto segmentų. Performansas buvo pristatytas mokyklos bendruomenei. „Pasirodymas prasidėjo vienos moksleivės poezija, šią keitė sarkastiškas vaidybinis etiudas apie edukacinius video patyčių tema, po kurio nuskambėjo visų moksleivių atliekama daina „Kas tu toks“. Dainos metu gimnazistai dalino laiškus, kuriuos rašė projekto metu“, – kalbėjo renginio organizatorė.

R. Naujanytė-Bjelle pasidžiaugė, kad jį surengti padėjo Vytauto Kernagio fondas bei rėmėjai – UAB „Likmerė“, AB Rokiškio pieno gamyba filialas Ukmergės pieninė, Valdo leidykla ir kavinė „Pas Juliją“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas