Dainiaus VYTO nuotr.

Sportas

„Olimpas“ atsirevanšavo VDU studentams

Regionų krepšinio lyga vis didesniu tempu artėja atkrintamųjų varžybų link. Praėjusį savaitgalį Ukmergės „Olimpas“ sužaidė dar du susitikimus. Vis dėlto nuaidėjus finalinėms sirenoms teko ir nusivilti, ir pasidžiaugti.

Penktadienio popietę ukmergiškiai susiruošė į tolimą kelionę. Klaipėdoje mūsiškių laukė pastaruoju metu labai gerą formą demonstruojantys LCC krepšininkai.

Galbūt dėl ilgos kelionės, o gal dėl varžovų užsidegimo „Olimpui“ mačo pradžia buvo tragiška. Klaipėdiečiai atitrūko net 16:4. Atkovoti dviženklį pranašumą iš kovingų ir jaunų varžovų reikėjo labai daug pastangų. Sukandę dantis ukmergiškiai kovėsi ir juos pavijo. Po trijų kėlinių rezultatas jau buvo lygus 53:53.

Deja, bet šis sugrįžimas pareikalavo per daug jėgų. Devyniese žaidę olimpiečiai lemiamame ket-virtyje neatsilaikė ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Galutinis rezultatas 76:70 šeimininkų naudai.

Šiose rungtynėse sėkmingai „Olimpo“ sudėtyje debiutavo naujokas Andrius Juknevičius. Jis pelnė 15 taškų. Naudingiausiai ukmergiškių gretose žaidė komandos kapitonas Paulius Joneliūnas, įmetęs 18 taškų ir atkovojęs 13 kamuolių.

Šeštadienis Ukmergės „Olimpui“ buvo sėkmingesnis. Komanda nutraukė trijų iš eilės nesėkmių prieš Kauno Vytauto Didžiojo universitetą seriją. Namuose varžovai nugalėti 73:61.

Po sunkių ir pralaimėtų rungtynių Klaipėdoje „Olimpo“ krepšininkams teko nelengvas uždavinys – greita ir kovinga VUD ekipa. Nuo pirmų minučių aikštėje virė varžybos dėl kiekvieno centimetro. Abiejų komandų žaidėjai karštai reaguodavo į varžovų veiksmus. Teisėjams teko skirti net keletą techninių pražangų.

Pirmus du kėlinius vykęs apylygis žaidimas nė vienai ekipai nesuteikė pranašumo. Po dvidešimties minučių švieslentėje degę skaičiai 36:32 simbolizavo ukmergiškių persvarą.

Lemiamu tapo trečiasis kėlinys. „Olimpas“ pristabdė varžovų puolimą, kauniečiai pelnė vos 8 taškus. Patys įmetė 16 ir atitrūko. Persvaros ukmergiškiai neiššvaistė ir dideliam sirgalių džiaugsmui grįžo į pergalių kelią bei atsirevanšavo kauniečiams už pastaruosius pralaimėjimus.

Daugiausia taškų „Olimpo“ gretose surinko Eduard Rogačiov, pelnęs 24. 17 įmetė komandos kapitonas P. Joneliūnas.

VDU ekipoje Karolis Kalvaitis surinko 17 taškų.

Po rungtynių „Olimpo“ treneris Paulius Šermukšnis dėkojo sirgaliams: „Labai džiugu, kad mus fanai palaiko ne tik po pergalių, bet ir po pralaimėjimų. Tai yra tikri sirgaliai.“

Sužaidęs 21 rungtynes „Olimpas“ su 15 pergalių ir toliau žengia trečioje turnyrinės lentelės vietoje.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas