Pixabay.com nuotr.

Aktualijos

Ukmergiškiai iškėlė tris kandidatus

Pirmadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Priežiūros komitetas patvirtino penkis kandidatus, dalyvausiančius partijos pirmininko rinkimuose. Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą iškėlė 40 skyrių, Pauliaus Saudargo – 19, Žygimanto Pavilionio – 13 skyrių, Mykolo Majausko – 9, Agnės Bilotaitės – 3 skyriai ir bendruomenės. Iš viso TS-LKD skyriai, bendruomenės, frakcijos kandidatais iškėlė 18 partijos narių. Ukmergės skyrius iškėlė tris kandidatūras – G. Landsbergio, P. Saudargo ir Vygaudo Ušacko.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė TS-LKD Ukmergės skyriaus pirmininkė Agnė Balčiūnienė, visuotiniame partijos narių, kurių mūsų rajone yra 183, susirinkime buvo pasiūlyti trys kandidatai, už kuriuos balsavo didžioji dauguma partiečių. „Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje, Ukmergės rajono garbės pilietis V. Ušackas nuolat lankosi rajone, bendrauja su gyventojais, tad skyriaus nariai, gerai pažindami šį žmogų ir jo principus, mano, kad jis galėtų būti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovu. Tačiau V. Ušackas kandidatuoti atsisakė, kviesdamas balsuoti už G. Landsbergio kandidatūrą“, – teigė A. Balčiūnienė.

TS-LKD pirmininko rinkiminė kampanija prasidėjo sausio 10-ąją, o rinkimai vyks vasario 11–12 dienomis. „Visų rajonų skyrių nariai, taip pat ir Ukmergės, galės ateiti į būstines ir atiduoti savo balsą, jų nuomone, verčiausiam kandidatui. Jeigu pirmajame ture nė vienas iš pretendentų nesurinks reikiamos balsų daugumos, po savaitės vyks antrasis rinkimų turas“, – aiškino skyriaus pirmininkė.

Naujojo pirmininko kadencija pirmą kartą truks ketverius metus.

Dabartinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas G. Landsbergis šiai politinei jėgai pradėjo vadovauti 2015 metų gegužės mėnesį, kai rinkimų antrajame ture nugalėjo kitą kandidatę – Ireną Degutienę. Iš viso už G. Landsbergį balsavo 5 192 konservatoriai, jo konkurentę I. Degutienę palaikė 4 094 partijos nariai. Kiti kandidatai surinko žymiai mažiau balsų.

Laimėjęs partijos pirmininko rinkimus jaunasis politikas atsisakė Europos Parlamento nario mandato.

Pagal anksčiau galiojusius partijos įstatus G. Landsbergis buvo renkamas dvejiems metams, tad jo kadencija turėtų baigtis gegužės mėnesį. Tačiau pernai lapkritį partijos vadovas pasiūlė surengti priešlaikinius rinkimus.

Pernai spalio mėnesį vykusiuose rinkimuose į Seimą konservatoriai surinko daugiausia – beveik 22 proc. – rinkėjų balsų daugiamandatėje apygardoje. Tačiau po antrojo turo pagal mandatų skaičių liko antri. Iškovotas 31 mandatas, kai 2012 metais jų buvo gauta 33. Motyvuodamas, kodėl reikėtų ankstinti partijos pirmininko rinkimus, politikas teigė, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pasirodymas rinkimuose dvilypis: viena vertus, partija laimėjo rinkimus daugiamandatėje rinkimų apygardoje, kita vertus, pralošė antrajame rinkimų ture vienmandatėse apygardose. Tad, G. Landsbergio nuomone, bus galimybė pasitikrinti pasitikėjimo mandatą partijoje, nes rinkimai parodytų, ar konservatorių bendruomenė suteiks jam mandatą pokyčiams, arba tai neįvyks.

TS-LKD vienintelė iš Lietuvos partijų rengia tiesioginius pirmininko rinkimus. Dėl partijos skyrių ir bendruomenių iškeltų kandidatų per slaptą balsavimą balsuoja visi TS-LKD nariai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas