Parodos autorė – ekspresionistinės lietuviškos mokyklos tradicijų tęsėja.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Tapyba, kilusi iš prisiminimų

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centro dailės galerijoje atidaryta Aistės Bugailiškytės tapybos darbų paroda. Į jos atidarymą autorė atvyko su broliu bei tėčiu Jonu, žinomu tautodailininku.

Atidarydamas parodą galerijos šeimininkas Egidijus Darulis autorę pavadino ekspresionistinės lietuviškos mokyklos tradicijų tęsėja. Ir pridėjo, kad A. Bugailiškytės darbai praturtinti simbolika, grafiniais elementais, kurių nebuvo ekspresionistinėje tradicijoje. Autorės darbai gilūs, intelektualūs, gana iškalbingi ir labai aiškiai nusakantys ne tik jos charakterį, bet ir lietuvišką dvasią, dabartinę šalies atmosferą.

Dailininkės paroda tarsi padalinta į dvi dalis. Vienoje jų A. Bugailiškytė eksponuoja paveikslus, kuriuose ne paskutinį vaidmenį vaidina geltoni taškai raudoname fone. Tai – vėliavos, juostos, žmogaus figūros elementai. Šią parodos dalį autorė įvardina kaip prisiminimus iš Kristianijos – Danijos sostinės Kopenhagos rajono, dar vadinamo Laisvės miestu. Kitoje parodos dalyje – pastatai, žmonės, gyvenimas…

Tapytojos A. Bugailiškytės darbai.

Tapytojos A. Bugailiškytės darbai.

Pasakodama apie ateitį A. Bugailiškytė užsiminė, kad žiemą nori visą savo laiką skirti miniatiūroms. Nes vasarą savarankiškai dirbti nėra kada – reikia padėti tėčiui.

Ši paroda Kultūros centro dailės galerijoje veiks iki sausio 30 dienos.

Vasario 2 dieną atidaroma nauja paroda – gėrėsimės žymaus Lietuvos fotomenininko Antano Sutkaus fotografijomis. Ši paroda veiks iki kovo 12 dienos.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas