Akordeonu groja A. Pociūnas.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Aš sugrįšiu į savo kraštą, kur visi mane pažįsta…

Gražina Buteikienė

Rečionių universalaus daugiafunkcio centro direktorė

Praėjo, pražygiavo Trys Karaliai – karūnuoti, vainikuoti – per visą Lietuvą. Kažkas bus visus metus apsvaigęs iš laimės nuo Kasparo smilkalų, kažkam Melchioras padovanojo garbę ir turtus, o Baltazaras atnešė kvapiųjų aliejų – ilgo ir jaunatviško gyvenimo simbolį. Taigi, geroji naujiena atnešta – šviesa sugrįžta! Šia gera naujiena šaltoką šeštadienio vakarą susirinko pasidalinti ir Rečionių bendruomenės žmonės. Ir ją mums atnešė muzikantas, dainininkas, akordeonistas, kraštietis, kilęs nuo Ukmergės rajono Pamūšės kaimo, daugelio senas pažįstamas Antanas Pociūnas.

Kas yra gera naujiena? Tai besiskleidžianti šviesa gamtoje ar geras šiltas žodis artimam žmogui! O gal žinia, kad savi kažkur išvyksta, bet greitai sugrįžta? O savas gimtas kraštas visada lieka tavo širdyje, ir niekur tu nuo jo nepabėgsi. Tuo Antanas širdingai dalijosi savo koncerte. Edvardo Armoškos, Edmundo Kučinsko, Leono Pranulio dainos apie gimtinę, mylimą tėvynę suvirpino visų klausytojų širdis. Iš solisto lūpų ypač jautriai nuskambėjusi padėka anapilin neseniai iš Rečionių kaimo iškeliavusiai mylimai mamai ne vienam klausytojui išspaudė ašarą.

Antanui teko groti ir su gatvės muzikantais Vokietijoje. Čia jis įgijo naujos patirties, naujų draugų, išmoko naujų vokiškų ir austriškų kūrinių. Vienu iš jų pasidalino su mumis – tai austriškas kūrinys ,,Aust Schneewalzer“. Skambėjo ir lietuvių liaudies dainos, vokiečių šlageris ,,Marina“, graikų ,,Buzuki“. Visą koncertą nuo klausytojų lūpų nedingo šypsenos, o kiekvieną kūrinį palydėdavo gausūs žiūrovų plojimai.

Džiugu, kad Antano muzikavimo tradicijas tęsia sūnus Ignas. Jis – kompozitorius, grupės ,,Daddy Was A Milkman“ įkūrėjas. Šiuo metu tai – vienas ryškiausių Lietuvos muzikos atradimų. Gražus balsas, skoningai sudėliotas elektroninis fonas, įsimenančios, lengvai klausomos melodijos, paprasčiausias nuoširdumas. Turbūt, tai ir yra raktas į žmonių širdis.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas