Aktualijos, Naujausi

Prekybos centrą nuspręsta atidaryti

Praėjusio sekmadienio vakarą dėl aštraus kvapo uždarius Dukstynos mikrorajone esančią parduotuvę „Maxima“, šio rajono gyventojams kelias dienas teko ieškoti kitų prekybos centrų, kuriuose galėtų apsipirkti.

Pirmadienį įvykio vietoje dirbo Visuomenės sveikatos centro atstovai, policijos pareigūnai, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojai. Specialia aparatūra buvo matuojama cheminių medžiagų koncentracija patalpose. Specialistai konstatavo, jog išvėdinus parduotuvę kvapo neliko, prietaisai parodė, kad cheminių medžiagų koncentracija buvo normos ribose. Vis dėlto nutarta kreiptis į Nacionalinės visuomenės sveikatos laboratorijos specialistus, kad būtų pateiktos galutinės išvados.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė  Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento Ukmergės filialo vedėja Elena Mirinavičienė, Visuomenės sveikatos laboratorijos specialistai patvirtino, kad oro taršos parduotuvėje nėra.

„Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Dantė ketvirtadienį „Gimtąją žemę“ informavo, kad gavus oficialias išvadas nutarta šį šeštadienį, sausio 14 dieną, Anykščių gatvėje esančią parduotuvę „Maxima“ vėl atidaryti. „Maisto produktai, kurie galėjo būti paveikti taršos, bus utilizuoti. Tam, kad būtų išsiaiškintos įvykio priežastys ir taršos šaltiniai, bus kreiptasi į Ukmergės prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Atsiprašome visų ukmergiškių dėl nepatogumų, kai parduotuvė kelias dienas buvo uždaryta, tačiau rūpindamiesi savo darbuotojų ir pirkėjų saugumu, norėjome gauti visų atsakingų institucijų leidimus ir tyrimų atsakymus. Tik gavę užtikrinimą, kad oras švarus ir parduotuvėje saugu, pradedame veiklą. Už nedarbo dienas darbuotojai gaus įprastinį darbo užmokestį“, – teigė R. Dantė.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • @ :
    Tai,panasu,kad visai be reikalo vyko tas sujudimas!
  • Stebėtojas :
    Jau matau kaip utilizuoja.Jei anksčiau galėjai nusipirkt neapsižiūrėjęs pasibaigusio galiojimo prekių,tai dabar labai tikėtina,kad utilizuos... Aš planuoju toj krautuvėj lankytis tik po gero mėnesio,kai jau bus "utilizuotos" neaiškios prekės.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas