Mažuosius sveikino I. Dutkienė, Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Tomas Zimblys ir policijos bičiulis Amsis.

Jaunimas

Pareigūnai vaikams išdalino 130 kg saldainių

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Kalėdinis apsilankymas socialinės rizikos šeimose – graži rajono Policijos komisariato tradicija. Akcija, kuomet policijos pareigūnai lanko socialinių įgūdžių stokojančiose šeimose gyvenančius vaikus ir dovanoja jiems saldžias dovanėles, gyvuoja jau aštuonerius metus. Šios išvykos net ir daug visko mačiusių policininkų širdyse palieka liūdesio šešėlį. Tačiau nuotaiką praskaidrina viltis, kad aplankytiems vaikams bent akimirkai gyvenimas tampa gražesnis.

Jau gruodžio pradžioje policijos pareigūnai pradeda aukoti pinigus, perka saldainius. Visus darbus organizuoja bendruomenės pareigūnės Ingrida Dutkienė ir Daiva Novikienė, o joms talkina jaunieji policijos rėmėjai. Per daugelį metų žinia apie šią policijos darbuotojų organizuojamą akciją pasklido visame rajone, tad norinčios prisidėti organizacijos, įmonės ar pavieniai asmenys patys atvyksta į komisariatą su maišais saldainių. Jų šiemet išdalinta 130 kilogramų. Policijos pareigūnai aplankė 300 vaikų, gyvenančių ne tik socialinės rizikos, bet ir sunkiai besiverčiančiose šeimose.

Į atokiausius vienkiemius pažliugusiais kaimo keliukais kartu su policijos pareigūnais važiavo ir socialinės darbuotojos, o kartais prie kalėdinio ekipažo prisijungdavo Kalėdų Senelis arba policijos bičiulis Amsis. Drąsesnieji vaikai norėjo kartu nusifotografuoti, kuklesni slėpdavosi už vyresnių sesių ar brolių, tačiau visur svečiai buvo pasitikti džiugiais, netikėtumo kupinais šūksniais. Vaikų akytės spindėjo, o kai kurie trepsėjo iš susijaudinimo, norėdami pasakyti specialiai išmoktą eilėraštuką.

Bendruomenės pareigūnės ne tik dovanojo saldainius ir knygeles apie saugų eismą, bet ir pasikalbėdavo su šeimos nariais apie atšvaitų segėjimo svarbą, paaiškindavo, kaip teisingai juos nešioti.

Šiųmetiniai apsilankymai buvo linksmesni – kone kiekviename name žibėjo kalėdinės girliandos, pareigūnus pasitiko gerokai mažiau neblaivių tėvų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    kuo gi daugiau papirkti vaika :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas