Naujos transporto priemonės dokumentus ir raktelius R. Janickas įteikė Z. Kviklienei.

Aktualijos

Neįgaliųjų draugijai perdavė autobusėlį

Paskutinę praėjusių metų darbo dieną rajono vadovai Ukmergės neįgaliųjų draugijos kolektyvui iškilmingai perdavė autobusėlį „Ford Transit“. Neįgaliesiems pritaikyta transporto priemonė įsigyta už Savivaldybės tarybos sprendimu skirtas lėšas.

Rugsėjį Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos rajonui skyrė naują neįgaliesiems pritaikytą automobilį. Mūsų rajone aktyviausios yra dvi neįgaliųjų nevyriausybinės organizacijos – Ukmergės neįgaliųjų draugija ir Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga. Ir vienai, ir kitai organizacijai buvo reikalingas transportas, nes veikla vykdoma visame rajone. Mero potvarkiu sudaryta komisija nusprendė, kad naujoji transporto priemonė turėtų atitekti Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungai. Tokį sprendimą lėmė tai, kad ši organizacija į gyvybiškai būtinas dializės procedūras nuolat vežioja rajono gyventojus.

Tačiau neliko pamiršta ir Neįgaliųjų draugija. Buvo ieškoma būdų, kaip pagelbėti ir šiai nevyriausybinei organizacijai. Kadangi rajono savivaldybė sutaupė socialinėms pašalpoms skirtų lėšų, svarstyta galimybė dalį šios sumos paskirti automobiliui pirkti. Tam pritarus Savivaldybės tarybai, priimtas sprendimas neįgaliesiems pritaikyto automobilio įsigijimui skirti 8 500 Eur.

Ukmergės neįgaliųjų draugijos pirmininkė Zita Kviklienė pasakojo, kad pirkimo procedūra užtruko, nes kelis kartus teko skelbti viešuosius pirkimus. Pagaliau Radviliškyje pavyko rasti tinkamą, su neįgaliesiems pritaikytu testuotu keltuvu transporto priemonę. 2008 metų laidos, devynių sėdimų vietų fordas buvo įsigytas už 8 500 Eur.

„Baigiantis metams mus pasiekė labai laukta dovana. Mūsų organizacija gyvuoja 27 metus. Per tą laiką ji neturėjo jokio tarnybinio transporto. Beveik tris dešimtmečius darbuotojai darbo reikalais naudojosi nuosavais automobiliais. O važiuoti mums tenka daug, nes organizacijai priklauso apie 600 miesto ir rajono gyventojų. Nuo 2016 metų draugija priežiūros namuose paslaugas teikia ne tik mieste gyvenantiems neįgaliems, senyviems žmonėms, bet ir Deltuvos bei Veprių seniūnijų gyventojams“, – pasakojo Z. Kviklienė.

Pasak pirmininkės, draugijoje vairuotojo etato nėra, tad naująją transporto priemonę vairuos čia dirbantys žmonės. Iš jų septyni darbuotojai turi vairuotojo pažymėjimą.

„Be neįgaliesiems skirto transporto mes buvome lyg be rankų. Tad labiausiai naujojo autobusėlio privalumus pajus mūsų draugijos nariai, kurie juda tik neįgaliojo vežimėliais. Juos galėsime atvežti į paskaitas, mokymus, kitus renginius. O į pirmą išvyką – šventiškai pasipuošusį Vilnių – juo keliaus draugijos tarybos nariai, negailintys visuomeninei veiklai savo jėgų ir laiko“, – kalbėjo Z. Kviklienė.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas