pixabay.com nuotr.

Kriminalai

Neblaivus vairuotojas naktį praleido areštinėje

Sausio 1-ąją, apie 19.55 valandą, Antakalnio gatvėje rajono Policijos komisariato patruliai sustabdė automobilį „Volvo S40“. Jį vairavo Vilniuje gyvenantis 29-erių metų vyriškis. Alkoholio kiekio matuokliu vairuotojui nustatytas 2,13 promilių girtumas.

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, neblaivų vairuotoją pareigūnai nuvežė į ligoninę, kur jam buvo paimtas kraujas. Kadangi nuo sausio 1 dienos vairavimas esant neblaiviam, jeigu kraujyje nustatoma daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, kvalifikuojamas kaip nusikaltimas, Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įsigaliojus Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso pataisoms, sugriežtinusioms vairuotojų atsakomybę, tai pirmas toks ikiteisminis tyrimas Ukmergėje. Vairuotojui pareikšti įtarimai padarius nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. Asmuo buvo sulaikytas, kol bus atlikti ikiteisminio tyrimo veiksmai. Jo automobilis nugabentas į transporto priemonių saugojimo aikštelę.

A. Krogertienė priminė, jog nuo šių metų panaikinta administracinė atsakomybė už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai kraujyje nustatyta daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio. Dabar už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė, vairuotojui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienų metų. Taip pat numatyta galimybė atimti teisę vairuoti nuo 1 iki 3 metų ar net konfiskuoti turtą, t. y. automobilį.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Reik viesu daRbu duoti tegu atidirbineja geriau negu visus metus givens is zmoniu kiseniu dar ir tuos reiks islaikineti dikaduonius idijotizmas,o ne istatymas!
  • R :
    Pagaliau judam ta kryptimi, bet baudos balu sistemos turbut dar reiks palaukt

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas