Sportas

Kalėdinis vaikų krepšinio turnyras

Paulius ŠERMUKŠNIS

Sporto centro treneris

Gruodžio 18-ąją vyko jaunųjų krepšininkų kalėdinis turnyras „Ekoforesta“ taurei laimėti. Technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse susirinko 2007 m. gimę krepšininkai iš Molėtų, Utenos, Anykščių ir šeimininkai ukmergiškiai. Varžybos vyko minuso sistema, buvo žaidžiami pusfinaliai ir finalai.

Pirmajame pusfinalyje į mūšį stojo šeimininkai ukmergiškiai, vadovaujami šių eilučių autoriaus ir svečiai iš Anykščių. Nugalėję startinį jaudulį šeimininkai išsiveržė į priekį ir pirmavo 4-0. Tačiau gynybinėse ir klampiose varžybose jaunieji anykštėnai nepasidavė ir rezultatą išlygino. Visas varžybas vyko lygi kova. Ketvirtajame kėlinyje, likus žaisti 1 minutę, Ukmergės sporto centro auklėtinis Jaunius Šabliauskas dvitaškiu išvedė savo komandą į priekį ir tai buvo lemiamas metimas, kuris leido ukmergiškiams patekti į finalą, laimėjus rezultatu 19-17. Rezultatyviausias ukmergiškių gretose buvo J. Šabliauskas, pelnęs 7 taškus.  Anykščių komandoje rezultatyviausiai žaidė po 6 taškus pelnę E. Sriubas ir M. Mauka.

Po pirmojo pusfinalio vyko konkursas „Slalomas 2016“, kuriame iš kiekvienos komandos dalyvavo po 5 žaidėjus. Greičiausi buvo Anykščių KKSC auklėtiniai.

Antras pusfinalis tarp Molėtų ir Utenos buvo ne mažiau intriguojantis. Kad išsiaiškintų, kas vertas vietos finale, teko žaisti net pratęsimą. Visos varžybos vyko taškas į tašką ir nė viena komanda nebuvo įgijusi apčiuopiamos persvaros. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 21-21. Pratęsimo metu sėkmingiau krepšį atakavo molėtiškiai, kurie išplėšė pergalę rezultatu 25-24. Utenos komandoje nesustabdomas buvo Orestas Zarakovskij, pelnęs 15 taškų. Molėtų komandoje išsiskyrė po 8 taškus imetę T. Baranauskas ir A. Mozūra.

Po antrojo pusfinalio buvo išsiaiškinta taikliausia komanda. Vyko konkursas „Snaiperiai 2016“. Jį laimėjo Molėtų SC krepšininkai.

Varžybose dėl trečios vietos intrigos nebuvo. Anykščių komanda greičiau atsigavo po pralaimėto pusfinalio ir nieko nelaukdama perėmė iniciatyvą į savo rankas. Anykštėnai nesunkiai nugalėjo Utenos krepšininkus rezultatu 32-19. Anykščių gretose rezultatyviausias buvo E. Sriubas, pelnęs 8 taškus. Tarp uteniškių 10 taškų pelnė N. Stepanič.

Tarp finalinių varžybų paaiškėjo geriausias baudų metikas. Konkurse „Baudukas 2016“ dalyvavo 13 dalyvių. Takliausias buvo Grantas Graužinis iš Utenos DSC.

Pagaliau atėjo eilė lauktam finalui. Karštai palaikomi susirinkusių tėvelių šovė į priekį 10-2 šeimininkai. Molėtiškiai nesiruošė pasiduoti ir per antrą bei trečią kėlinius sugebėjo priartėti. Abiejų komandų krepšininkai turėjo kovoti net tik su varžovais, bet ir su nuovargiu. Lemiamame ketvirtyje daugiau jėgų atrado Ukmergės SC auklėtiniai ir pelnę 8 taškus be atsako laimėjo finalą rezultatu 20-13. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo V. Sireikis, pelnęs 7 taškus. Molėtų komandoje 5 taškus pelnė T. Adulkikas.

Tokios varžybos yra labai naudingos, nes galima įvertinti vaikus varžybinėse situacijose. Džiaugiuosi, kad su vaikų tėvelių pagalba šis turnyras jau tampa tradiciniu. Dėkoju Ukmergės sporto centrui, krepšinio klubui „Olimpui“ ir UAB „Ekoforesta“ už suteiktas sąlygas bei apdovanojimus, kurie paguodė pralaimėjusius ir nudžiugino laimėtojus.

Vaikai buvo apdovanoti medaliais, taurėmis ir dovanėlėmis, turnyro dalyvius pasveikino „Olimpo“ prezidentas Nerijus Vasiliauskas.

img_5846

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas