Aktualijos

Į Ukmergę vėl atkeliauja Betliejaus ugnis

Betliejaus taikos ugnis – simbolinė akcija, skirta žmonijos taikai. Liepsna, įžiebta Betliejuje, keliauja aplink visą Europą ir Šiaurės Ameriką. Šią savaitę ji atkeliaus ir į mūsų rajoną. Betliejaus taikos ugnelė Ukmergę buvo pasiekusi ir praėjusiais metais.

Šiomis neramiomis Europai dienomis, pasitinkant šv. Kalėdas, ypač reikalinga TAIKA, o mums reikalingas gebėjimas priimti kitą, kuris galbūt yra silpnesnis, turi ydų, yra uždaras, o gal kitos rasės, kito tikėjimo, kitos orientacijos. Ar rasime savyje drąsos prieiti ir pasiūlyti taiką ir draugystę? Jei nerasime, tai pasaulis nepasikeis, nepasikeis tavo miestas, mokykla, darbovietė.

Betliejaus taikos ugnies kelionė prasidėjo 1986 m. Austrijoje, Linco mieste. Idėja kilo socialinės paramos akcijos „Šviesa tamsoje“ metu. Ir nuo tada kasmet kažkuo ypatingai pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę. Ji lėktuvu, specialioje kapsulėje, transportuojama į Vieną, o iš ten keliauja po Europą. Mūsų šalies skautai ir ateitininkai kasmet perima Betliejaus taikos ugnį iš Lenkijos skautų ir dalina ją, kviesdami susivienyti taikai. Taika prasideda nuo kiekvieno nešančio ugnį, nuo jo šeimos, bendradarbių, kaimynų santykių.

Betliejaus taikos ugnis šiemet kviečia skleisti taiką šūkiu „Taika patinka – visi geros valios žmonės jungiasi į tinklą“. Ši akcija yra ypatinga tuo, jog liepsna niekuomet neužgęsta, ir tikroji Betliejaus siela yra perduodama į visų norinčių ją priimti namus. Tai ypatingas ryšys tarp visų dalyvaujančių akcijoje, jie sujungti šviesos, kurią siunčia pasaulio kūrėjas. Tai ypatingas momentas, nes kiekvienas ištiesdamas ranką su šia šviesa keičiasi ir keičia, jam ir jiems darosi jaukiau gyventi.

Šiemet Betliejaus taikos ugnis į Lietuvą atkeliavo gruodžio 14 d. Gruodžio 15-ąją vyksta traukiniais iš Vilniaus į Klaipėdą ir Turmantą (kiekvienoje stotelėje yra galimybė užsidegti savo atsineštas žvakes nuo pagrindinio žibinto); gruodžio 18 d. dalijama Katedros aikštėje Vilniuje.

Ukmergėje Betliejaus taikos ugnelę dalina Lietuvos skautijos „Šventosios“ tunto jūrų skautai, kuriems vadovauja Jonas Dragūnas.

Preliminarus Betliejaus taikos ugnelės dalinimo grafikas ir vietos Ukmergėje ir rajone:

Gruodžio 15 d. – Siesikų gimnazija, Ukmergės įstaigos, nuo 15 val.

Gruodžio 16 d. – Veprių pragrindinė mokykla, 14 val.

Gruodžio 18 d. – Ukmergės švč. Trejybės bažnyčia, 11.30 val.

Gruodžio 19 d. – Ukmergės miesto įstaigos ir institucijos, nuo 15 val.

Gruodžio 20 d. – Pabaisko pagrindinė mokykla, Pabaisko seniūnija, nuo 13.30 val.

Gruodžio 21–23 d. – Ukmergės miesto įstaigos ir institucijos.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas