Renginyje dalyvavo per šimtą rajono ūkininkų ir svečių.

Aktualijos

Rajono ūkininkus subūrė šventinė vakaronė

Ketvirtadienį „Vilkmergės“ restorane vyko nuotaikingas šventinis renginys, skirtas Žemės ūkio rūmų įkūrimo 90-mečiui ir atkūrimo 25-mečiui. Vakaronėje dalyvavo per šimtą rajono ūkininkų ir svečių.

Renginį vedusi Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė pabrėžė, kad pasidžiaugti geru derliumi, padėkoti vieni kitiems ukmergiškiai ūkininkai į tokį didelį būrį susirinko pirmą kartą. Juos visus subūrė vakaronės organizatoriai – Žemės ūkio rūmų savivaldos organizatorė Ukmergės rajone Karolina Valaišienė, rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Salvijus Stimburys, Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos pirmininkas Saulius Daniulis ir Lietuvos nederlingų žemių naudotojų asociacijos narys Ramūnas Nanartavičius.

Susirinkusiuosius pirmiausia pasveikino rajono meras Rolandas Janickas: „Džiaugiuosi, kad Ukmergės krašto ūkininkai pradeda burtis į komandą. Tai ypač svarbu, nes jūsų verslas svarbus visai Lietuvai, mūsų kaimui. Ūkininkams lengvų metų nebūna, kasmet tenka įtemptai dirbti, kad pasiektų rezultatų. Būkite stiprūs, tvirti ir vieningi.“

Kadangi Žemės ūkio rūmai mini įkūrimo 90-metį, meras žemdirbiams dovanojo pintinę su devyniasdešimčia saldžių baravykų, simbolizuojančių tvirtumą ir stabilumą.

Sveikinimo žodį tarė S. Dimaitis ir K. Valaišienė.

Sveikinimo žodį tarė S. Dimaitis ir K. Valaišienė.

Renginyje dalyvavęs Seimo narys Juozas Varžgalys pasinaudojo proga padėkoti už rinkimuose išreikštą pasitikėjimą Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kuriai jis atstovauja. Pasak parlamentaro, jis „kaimui turės atiduoti duoklę“. J. Varžgalys teigė važinėjantis po rajono seniūnijas ir susitinkantis su žmonėmis, išklausantis jų problemas: „Prieš Seimo rinkimus susitikimuose kalbėjau aš. Dabar daugiau klausau nei kalbu. Apvažiavęs visas seniūnijas susitiksiu su meru ir kartu svarstysim, kaip spręsti gyventojų iškeltus klausimus“.

Žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis trumpame pasisakyme taip pat paminėjo, jog „bendrystė duoda rezultatų, tai mūsų visų jėga“.

„Būkime laimingi ir būkime vieningi“, – linkėjo susirinkusiesiems K. Valaišienė.

Rajono ūkininkus Ukmergės žemdirbių asociacijos vardu sveikinęs ūkininkas Audrius Valaiša išreiškė viltį, jog jie ir ateityje liks drauge.

Lietuvos nederlingų žemių naudotojų asociacijos atstovas R. Nanartavičius ragino žemdirbius tapti šios organizacijos nariais, nes tik būdami vieningi jie taps didele jėga ir kartu galės daugiau nuveikti.

Pasak rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo S. Stimburio, nors mūsų šalis maža, bet žemę dirbantys žmonės yra dideli. Pastaraisiais dešimtmečiais jiems teko išgyventi daug ir įvairių pertvarkų. Žemdirbiai ištvėrė visus sunkumus, rajone daug tvirtų ūkių, ūkininkai tapo bendruomeniški.

Susirinkusieji buvo pakviesti prie vaišių stalo.

Susirinkusieji buvo pakviesti prie vaišių stalo.

Renginyje išsakyta daug sveikinimų, linkėjimų, dėkota gausiam būriui rėmėjų.

Šventinės vakaronės dalyvius linksmino viena seniausių šalyje grupių „Vairas“, atlikėja Laura Remeikienė, taip pat Dėdienytė (R. Graužinienė) bei Agotėlė (Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė).

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas