Dainiaus VYTO nuotr.

Sportas

Po pirmo rato trečioje vietoje

Regionų krepšinio lygos A diviziono kovos pasiekė pusiaukelę. Savaitgalį Ukmergės „Olimpas“ baigė pirmo lygos rato susitikimus.

Po penktadienio kelionės „Olimpo“ žaidėjai į namus grįžo laimingi – įveikta Akmenės „Cemento“ ekipa.

Dešimtąją pergalę Regionų krepšinio lygoje iškovoję ukmergiškiai į Akmenę išvyko vos aštuoniese – dėl įvairių priežasčių komandai negalėjo padėti keli krepšininkai, tačiau aikštėje jau pasirodė iš Belgijos grįžęs Eduardas Rogačiovas.

Apie pusantro kėlinio pirmavo šeimininkai, jie buvo susikrovę net dviženklę persvarą. Tačiau antrame ketvirtyje „Olimpas“ šovė į priekį ir laimėjo atkarpą 14:0. Galingas ukmergiškių žaidimas tęsėsi ir trečiame kėlinyje, kurio metu pirmavome net 17 taškų skirtumu.

Deja, persvaros išsaugoti nepavyko ir nuo pat ketvirto ketvirčio pradžios aikštėje vyravo lygi kova. Pirmavo tai vieni, tai kiti. Likus vienai minutei Akmenės „Cementas“ turėjo trijų taškų pranašumą.

Dominykas Zupkauskas pataikė taiklų dvitaškį, komandos apsikeitė nerezultatyviomis atakomis ir likus žaisti keturias sekundes Simono Januškio taiklus metimas persverė rezultatą „Olimpo“ naudai. Galiausiai po varžovų klaidos Rokas Janickas įtvirtino komandos pranašumą. Puiki pergalė rezultatu 83:80.

Rezultatyviausiai „Olimpo“ gretose žaidė E. Rogačiovas, pelnęs 22 taškus (7 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai), R. Janickas ir D. Zupkauskas įmetė po 15 taškų.

Varžovų komandoje daugiausia taškų pelnė Audrius Povilaitis – 25, Evaldas Radinovas – 24.

 Paskutinį pirmo rato mačą „Olimpas“ sužaidė namuose, priėmęs Tauragės KK krepšininkus.

Būgnais ir dūdomis ginkluoti Ukmergės krepšinio fanai sutelkė olimpiečius geram startui. „Olimpas“ nuo pirmų minučių išsiveržė į priekį ir pirmą ketvirtį baigė turėdamas 9 taškų pranašumą. Apsukų nemažindami ukmergiškiai pirmavo ir visą antrą kėlinį. Sužaidus pusę mačo švieslentėje degė 40:35. „Olimpą“ į priekį vedė E. Rogačiovas, per pirmas dvidešimt minučių surinkęs 22 taškus.

Trečias ketvirtis jau nebuvo toks optimistiškai nuteikiantis. Varžovai ėmė vis labiau alsuoti į nugarą ir kelis kartus pirmavo. Tauragiškiams pavyko susitvarkyti ir su pirmoje rungtynių dalyje siautėjusiu E. Rogačiovu.

Pusę lemiamo ketvirčio dar vyko kova taškas į tašką, kol lemiama tapo ketvirta kėlinio minutė. Varžovai spurtavo taip galingai, kad atkarpą iki mačo pabaigos laimėjo net 19:2.

Galutinis rungtynių rezultatas 65:80 Tauragės naudai.

Ukmergės „Olimpo“ gretose 27 taškus pelnė E. Rogačiovas, 11 – R. Janickas.

Tauragės KK ekipoje rezultatyviausias buvo Liudas Valantinas, pelnęs 18 taškų.

Pirmąjį lygos ratą „Olimpas“ baigia su 10 pergalių ir 5 pralaimėjimais bei rikiuojasi trečioje turnyrinės lentelės vietoje iš šešiolikos komandų. Kitos rungtynės jau ateinantį šeštadienį Ukmergėje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas