Juosta iš vaikų sukurtų skirtukų kelis kartus apjuosė stadioną.

Aktualijos

Jaunieji knygų skaitytojai pagerino šalies rekordą

Penktadienį į miesto stadioną susibūrė daugybė mokinių bei mokytojų. Atvyko ir rajono vadovai. Viso to priežastis – siekis pagerinti Lietuvos ilgiausio knygos skirtuko rekordą.

Kadangi 2016-ieji – Bibliotekų metai, nuo balandžio mėnesio visos rajono švietimo įstaigos – gimnazijos, mokyklos, darželiai siekė vieno tikslo – skatinti vaikus skaityti kuo daugiau knygų. Juos vienijo akcija „Skaitau – rašau – kuriu“.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus, lietuvių kalbos ir literatūros, pradinių klasių mokytojų bei bibliotekų organizuotos akcijos idėja buvo suteikti knygoms ypatingą vaidmenį. Norima, kad skaitymas moksleiviams taptų kasdieniu užsiėmimu bei teiktų malonumą, lavintų kūrybingumą ir vaizduotę.

Šios akcijos metu jaunieji skaitytojai kiekvienai savo perskaitytai knygai kūrė skirtukus. Ant jo reikėjo parašyti perskaitytos knygos pavadinimą ir nupiešti iliustraciją. Visi šie mokinių darbai buvo kaupiami klasėse, netgi eksponuojami mokinių rengiamose parodose.

Moksleiviai rungėsi, kas daugiau knygų perskaitys, kas gražiau tas knygas iliustruos. Darželinukams, kuriems skaityti knygas dar neatėjo laikas, skaitė ir iliustruoti skirtukus padėjo mamos.

Vaikai pagamino 9 300 skirtukų.

Vaikai pagamino 9 300 skirtukų.

Iš viso prie akcijos prisidėjo 2 827 vaikai. Jie kartu sukūrė net 9 300 skirtukų. Taigi, vaikas perskaitė vidutiniškai po tris knygas. Nors iš pradžių buvo planuota, kad baigiamasis renginys vyks daugiausia skirtukų surinkusioje mokykloje, galutinis rezultatas viršijo lūkesčius, ir nuspręsta susirinkti ten, kur visi galės laisvai sutilpti. Visos šios akcijos kulminacija įvyko miesto stadione.

Vaikai, nešini savo kurtais skirtukais, atkeliavo į vieną vietą. Jų darbeliai buvo sujungti bei sudarė labai ilgą grandinę-skirtuką. Taip buvo bandoma pagerinti Lietuvos ilgiausio skirtuko rekordą, kuris iki šiol buvo 240 metrų. Knygų mylėtojai savo tikslą pasiekė su kaupu.

Paskirti nepriklausomi ekspertai išmatavo, kad bendras mūsų rajono vaikų sukurto skirtuko ilgis – 1 100 metrų. Šalies rekordas pagerintas beveik penkis kartus.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas