Renginys subūrė vaikus, jų tėvelius ir pedagoges.

Jaunimas

Advento vakaronė „Kuriam pasaulį kartu“

Alma MICKUVIENĖ

Vaikų lopšelio darželio „Žiogelis“ auklėtoja

Iš tiesų pasaulis kuriamas visą laiką, Dievas duoda žmogui džiaugsmo ir kūrybos laisvę, spontaniškumą ir išmintį, puikų pasitikėjimo savo galimybėmis jausmą… Juk tu gali visada įnešti savo degančios širdies dalelę puošdamas savo ir šalia tavęs esančių akimirkas.

Su tokiomis mintimis vaikų lopšelio darželio „Žiogelis“ „Paukštelių“ ir „Bitučių“ grupių vaikai su tėveliais ir pedagogėmis Laimute Driukiene, Jolanta Belousiene ir šių eilučių autore Švč. Trejybės bažnyčioje šventė Advento vakarą. Mažieji, pastatę kiškio ausytes, straksėjo ir dainavo liaudiškus žaidimus. Klausėsi pasaulio sukūrimo istorijos ir patys dėliojo žemės ratą, nešdami į jį su tėveliais kartu pagamintą saulę, mėnulį, žvaigždes, vandens ir sausumos gyvūnus bei augalus, nupieštas savo šeimas su prašymais, palinkėjimais, padėka Dievui. Šiltos rankelės susijungė į ratą bendrai giesmelei ,,Pats mažiausias angeliukas“.

Angelai turi labai brangius žodžius, o mums žemėje kartais jie per daug kainuoja. Todėl kasdienybėje galime pasakyti, kad mylime vienas kitą paprastais žodžiais: Kaip tu jautiesi? Gal pavargai? Tau liūdna? Gal norėtum arbatos?.. Arba tiesiog švelniai apkabinti… Su tokiais žodžiais ir išsinešė šeimos obuoliukus su degančiomis juose žvakelėmis bei spindinčiomis mažųjų akutėmis, sušilusiomis tėvelių širdimis kurti šventę kasdienybėje…

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas