Renginio metu žiūrovai nenuobodžiavo.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Kultūros namų istoriją pristatė eilėmis

Arvydas PĖŠINA

Krikštėnų kultūros namai pažymėjo savo veiklos 20-metį. Besirenkančius į jubiliejines iškilmes prie kultūros namų pasitiko iš balionų sukonstruota žavi moteriškė. Pasveikinti krikštėniškių atvyko svečiai iš kitų kultūros namų ir bendruomenių, prisirinko pilna salė vietos gyventojų.

Renginio pradžioje kultūros namų istoriją prisiminė jų meno vadovė Janina Svetlikauskienė. Pakvietusi pagerbti tylos minute Anapilin išėjusius kultūros namų darbuotojus bei pagalbininkus, ji eiliuota forma papasakojo kultūros namų istoriją ir apie šių dienų veiklą.

Sveikinimus pradėjo Kultūros centro direktorės pavaduotoja Inga Kaselienė. Jubiliates sveikino svečiai, kaimynai. Po sveikinimų prasidėjo koncertas.

Dainavo viešnios iš Žeimių kultūros namų, III Antakalnio bendruomenės moterys (tai, beje, naujai susikūrusio kolektyvo pirmasis pasirodymas), Rečionių bendruomenės saviveiklininkai. Savo eiles skaitė Alvydas Padriezas, šoko jaunosios šokėjos iš Krikštėnų ir Dainavos kultūros namų. Vaidino Krikštėnų ir Šventupės aktoriai.

Kiekvienas sveikintojas ar scenoje pasirodęs žmogus gavo dovanų. Kultūros namų darbuotojos svečiams įteikė ateinančių metų kalendorių, kuriame puikuojasi Krikštėnų kultūros namų nuotrauka. Taip pat darbuotojų rankų darbo pinigines-raktų pakabučius. Tokios dovanos buvo įteiktos visiems, dalyvavusiems kultūros namų veikloje. Per 20 metų – 60 mergaičių, 16 berniukų ir 18 suaugusiųjų.

Prisimenant istoriją galima paminėti, kad kultūros namai ilgą laiką buvo įsikūrę dvare. Po to juos perkėlė į uždaryto vaikų darželio patalpas. Tada keitėsi vadovai, todėl kultūros namuose visus metus nieko nevyko. Tačiau jaunimas norėjo šokių. Onutė Venc-lovienė, dabar dirbanti bibliotekoje, pradėjo juos organizuoti. Tuo metu į Krikštėnus iš Vilniaus ūkininkauti atvyko J. Svetlikauskienė ir jai buvo pasiūlyta vadovauti kultūros namams.

Kalbėdama apie ateitį ji pirmiausia pasidžiaugė bendradarbiavimu su Dailiųjų amatų asociacija. Kartu su šia organizacija parengtas bendras projektas, ir krikštėniškė po Naujųjų metų du kartus vyks į Norvegiją ir ten pristatys „Lino kelią“. Vėliau „Lino kelias“ bus pristatytas Kaziuko mugėje ir Mažeikių rajone.

Krikštėnų kultūros namų darbuotojos aktyvios – dalyvauja įvairiuose rajono renginiuose. Jos tik guodėsi, kad labai trūksta vyrų, nenoriai prisijungia ir moterys. Uždarius mokyklą nėra vaikų – pastarieji iš miesto grįžta vėlai.

Vardindama renginius J. Svetlikauskienė pirmiausia paminėjo kasmetinę „Rudens šventę“. Šiais metais vietoje jos surengtas jubiliejus. 10 metų organizuojama šventė „Juokis“, taip pat renginiai kartu su biblioteka.

Į rajoną atvykstančioms ekskursijoms kultūros namų darbuotojos ne tik pristato „Lino kelią“, bet ir aprodo vienuolyną bei dvarą. Taip garsinamas Krikštėnų kraštas, pristatomas „Lino kelias“ ir dalis rajono dvarų žiedo.

AUTORIAUS nuotraukos

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas