Asociatyvinė nuotr. Pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Kas turėtų prižiūrėti ir kontroliuoti bebrų „veiklą“?

„Netoli mano namų esančiame upeliuke apsigyveno bebrai. Prieš žiemą jie labai dirba, išguldė nemažai medžių, pastatė namą ir užtvenkė upeliuką. Vanduo apsėmė aplinkui esančią pievą, ko niekada anksčiau nėra buvę. Kas turėtų prižiūrėti ir kontroliuoti bebrų „veiklą“? Galbūt tai medžiotojų pareiga, nes jie medžioja šalia esančiame miške? Ar mes patys galėtume griauti bebrų užtvankas?“ – elektroniniame laiške redakcijai teiravosi laikraščio skaitytoja.

Ukmergiškės klausimą peradresavome Aplinkos ministerijai. Atsakymą atsiuntė Komunikacijos skyriaus vyr. specialistas Selemonas Paltanavičius.

„Bebrai kiekvieną rudenį, dažnai jau nuo rugsėjo vidurio, stato savo užtvankas, taiso namelius ir tam nukerta nemažai medžių, krūmų. Be to, prieš žiemą suneša daug šakų ir sukrauna atsargas. Naujos bebravietės gali kelti nemažai nepatogumų, kaip ir aprašytuoju atveju. Ką turi daryti gyventojai? Kadangi bebrai yra medžiojami, už jų gausos reguliavimą atsakingi medžioklės plotų šeimininkai – medžiotojų klubai ar būreliai. Reikia sužinoti, koks klubas medžioja šioje vietoje, ir jam pranešti apie esamą situaciją. Dabar orai ir laikas bebrų gausos reguliavimui tinkamas. Jeigu klubas nereaguotų iš karto, gyventojai apie tai gali informuoti Ukmergės rajono aplinkos apsaugos agentūrą, tel. (8 340) 64 539“, – paaiškino aplinkosaugininkas.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas